Adana Mobilyacılar Sitesi içerisinde bulunan Yüreğir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ndeki  tören,Ceyhan Haydar Aliyev EML Folklor Ekibinin  Yöresel Halk Oyunları gösteris ile başladı.  Saygı duruşu, İstkilal Marşımızın okunmasından sonra, dijital ortamda bilgisayarlı merkezin dünü bugünü tanıtımı yapıldı. Merkez Müdürü Ziya Bekmezcinin açılış konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdür Vekili Muharrem Gelen, törene katılan Kaymakam Turgut Subaşı ile protokol üyeleri ile esnaf ve sanatkârlara teşekkür ederek, sertifika alanlara başarılar diledi.

ESOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Berberler Esnaf Odası Başkanı Uygunsözlü de, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık’ın şehir dışında bulunması nedeniyle törene katılamadığını belirterek, salonda bulunanlar selam ve sevgi mesajını ileterek, kursiyerlere başarı dileğini ileterek alkış aldı. Uygunözlü, mesleki sorunlara da değindi.

Yüreğir İlçe Kaymakamı Turgut Subaşı da, sertifika sahibi olmanın önemine dikkat çekerken,  belge alan kursiyerlere hayırlı olması dileğinde bulundu. Ayrıca Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile sınav ve kurslara katılarak belge alan esnaf ve sanatkârlara teşekkür etti.

Törende, kursa katılarak başarı gösteren 100 kişiye kalfalık, 79 kişiye ustalık, 70 kişiye de usta öğreticilik belgesi törenle verildi, ayrıca, Okul Aile Birliği tarafından yaptırılan konferans salonu da Kaymakam Subaşı tarafından kurdela kesilerek açıldı. 

Açılış ve sertifika törenine, Yüreğir İlçe Kaymakamı Turgut Subaşı, 
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Muharrem Gelen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç, Adana ESOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Berberler Esnaf Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü, Tatlıcı ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Metin Taylancı, Adana Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Oğuz Başman, Adana Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Avcı, Adana Yorgancılar Esnaf Odası Başkanı Yahya Yılmaz, Adana Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Bünyamin Yüce, Adana Keresteciler Esnaf Odası Başkanı Halil Karakuş, Adana Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Hacı Emin Ünal, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Nejdet İnar ile belge alan esnaf ve sanatkarlar katıldılar. 

Okul Müdürü İnar, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışan 2100 kişiye verilecek kurs belgelerinin de hazır olduğunu, ayrıca bu kapsamda kurslara katılan Pepsi – Fruko Fabrikası’nda çalışan 220 kişiye verilecek hijyen belgesinin de düzenlendiğini belirtti.  

Sertifika dağıtım töreni katılımcılara yapılan ikram ile sona erdi.