Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Ulubatlı Hasan Mahallesindeki Yeni Türkmenoğlu Cami'de gerçekleştirilen Aşure etkinliğe Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, İlçe Emniyet Müdürü Seyfullah Özdemir, İlçe Müftüsü Mehmet Gök ve kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak cuma hutbesinde Aşure günün önemini anlatan ve toplumun içindeki farklılıkların doğru kullanılmasının aşureye verdiği tat gibi topluma da ayrı bir renk ve ahenk katacağını ifade eden Cami İmam Hatip'i Erol Özer misafirlere ''hoş geldiniz' diyerek hutbesini tamamladı.

Kılınan namaz ardından cami bahçesinde protokole ve vatandaşlara dualar eşliğinde aşure ikramı yapıldı. Etkinlikte konuşan Yüreğir İlçe Kaymakamı Sayın Turgut Subaşı’nın da bulunduğu aşure dağıtımında Subaşı, Hocamızın ve Mahalle muhtarımızın Bu güzel davetlerine geldik, bu günü anmak için düzenlenen aşure gününe emeği geçen herkese teşekkür ederim. Muharrem ayı içinde hep birlikte ibadetlerimiz yerine getirerek, birlik ve beraberlik duygusu içinde aşure gününe ulaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Muharrem ayının İslam tarihinde çok önemli bir ay olduğunu, birçok olayın gerçekleştiği bu ay içerisinde bizim geleneksel bir âdetimiz var bu da aşure, bildiğiniz gibi Muharrem ayının 10. gününde Aşure günü olarak kutlanıyor. Halk arasında birlik ve beraberlik Sevgi, saygı, hoşgörü, güven gibi duygularını geliştirebilmektir. Aşure, her kesimden insanı bir araya getirmiştir. Her şeyin başı birlik ve beraberliktir dedi.

Yaklaşık 270 aşurenin dağıtıldığı program, Cami İmamı Özer’in yaptığı dua ile son buldu.