Yavuzlar Mahallesine yapılacak olan Kültür Evi’nin toplam kapalı alanı 2437 metrekare. Yavuzlara yapılacak olan ve inşaatı devam eden Kültür Evinin farkı ise alt katında engelli vatandaşlara yönelik olarak oluşturulacak bir merkez olması. Burada engelli vatandaşlara yönelik olarak tekerlekli tamir atölyesi kurulacak.  Ayrıca engelli vatandaşların burada her türlü etkinlik yapabilecekleri bir merkez olacak şekilde tasarlandı. Başkan Çelikcan Yavuzlar Mahallesine yapılacak olan Kültür Evini gezdi çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yüreğir’e 10 adet Kültür Evi yapacaklarını belirten Başkan Çelikcan ‘Şimdiye kadar Levent, 19 Mayıs, Yamaçlı, Kiremithane, Ulubatlı, Köprülü ve Doğankent Kültür Evlerimizi tamamladık. Yavuzlar Mahallesine yapacağımız Kültür Evinin ise inşaatı başlamış durumda. Nisan ayında hizmete açmayı hedefliyoruz.  Her biri birer bilgi yuvası olan Kültür Evlerimiz Yüreğir halkımıza hayırlı olsun.

Yavuzlar Kültür Evimizin en önemli özelliği ise Engellilerimize yönelik bir merkezin olması. Burayı yapmaktaki amacımız Yüreğir de bulunan engelli vatandaşlarımızın bir araya gelebileceği birlikte vakit geçirebilecekleri, eğitim ve üretim faaliyetleri yapabilecekleri bir ortamın hazırlanması, ayrıca bu vatandaşlarımızın dört duvar arasından kurtularak topluma kazandıracak eğitim ve meslek kurslarında olduğu bir planlama yapıyoruz.

Diğer önemli bir konu ise engelli vatandaşlarımızın arabaları arızalandığı zaman Adana da tamir edecek bir yer yok. Genelde Adana dışında tamirleri yapılıyor. Biz burada oluşturacağımız atölyede hem bunların tamirini yaparken hem de elimiz de bulunduracağımız arabaları gelen vatandaşlarımızın arabaları yapılana kadar onlara tahsis edeceğiz.

Kültür Evimizin diğer katlarında ise diğer Kültür Evlerimizde olduğu gibi meslek kurslarının yanı sıra her türlü sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı şekilde dizayn edilecektir.’ şeklinde konuştu.