Türk öğrenciler, yurtdışındaki akademik eğitim için tercihini Kanada’dan yana kullanıyor. Kanada’ya her yıl ortalama bin 600 öğrenci akademik eğitim için giderken, bunun da yüzde 30’unu Türklerin oluşturduğu kaydedildi.

Kanada’nın Seneca College Öğretim Üyesi Phyllis Gates ve ekibi yurtdışı eğitimde önemli bir marka olarak öne çıkan ‘Bell Yurtdışı Eğitim’ kurumunun Yönetim Kurulu Başkanı olan Belkıs Camkıran'ı ziyaret ederek, yapacakları ortak çalışmalarla ilgili görüş alış verişinde bulundu.

 Kanada’daki eğitim fırsatları ile ilgili olarak değerlendirmelerde de bulunan Camkıran, “Kanada da staj yerine akademik kariyer amacıyla gelen kişilere daha sıcak bakılıyor. Buna rağmen, yabancı öğrencilere farklı sektörlerde iki farklı staj imkanı sunuluyor. Öğrenciler, söz konusu programlar aracılığıyla hem yurtdışında iş deneyimi elde ediyor, hem dil pratiğini geliştirirken, hem de iş dünyasına sorunsuz bir geçiş yapma fırsatını yakalıyor. Çünkü Kanada hükümeti, birçok cazip avantajı eğitim amacı ile gelen öğrencilere sunuyor” dedi.

Kanada’da eğitim veren Seneca College’in 10 kampusu ile 22 bin öğrenciye ulaştığı bilgisini de veren Belkıs Camkıran, söz konusu eğitim kurumunun aynı zamanda da Dell ve Balckbaryy gibi büyük firmalarla da işbirliği içerisinde olduğuna dikkat çekti. Camkıran, “2-3 yıllık diploma programlarının yanı sıra üniversitesi dışı eğitimler eğitim imkanlarının da sunulduğu üniversitede Türk öğrenciler aldıkları 2, 3 veya 4yıllık eğitimden sonra Kanada hükümetinden vatandaşlık ya da okul sonrası çalışma imkanına da kavuşuyor” ifadesini kullandı.