Adliye önünde toplanan yüzlerce avukat, “Savunma Susmadı Susmayacak” ve “ Direne Direne Kazanacağız” sloganları attı.  Eyleme Ankara’da bulunan Baro Başkanı Av. Veli Küçük, akıllı telefon üzerinden canlı yayın yaparak gelinen son durumu aktardı. Bağlantısı sırasında meslektaşları tarafından alkışlandı. Baro Başkanı Av. Veli Küçük, konuşmasında şu görüşlere yerdi;

“Adana’da bizlere güç ve destek veren değerli meslektaşlarıma, emek ve demokrasi güçlerine ve dostlarıma Ankara’dan selamlarımı iletiyorum. 5 günlük yürüyüş ve yolculuğumuz sonunda 28 saat süren, engellemeyi, hukuksuzluğu ve polis devleti barikatlarını aşarak Ankara’ya girdik. Baro Başkanlarımızla beraber Anıtkabird’e Atatürk’ün huzurunda lkemizdeki hukuksuzlukları ve  adaletsizlikleri orada ifade edeceğiz.”

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz ve Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Nevzat Elçi’nin de yer aldığı 56 Baro Başkanının Cuma günü (19. 06.2020) Ankara’ya başlattığı Savunma Yürüyüşü’nün dün Eskişehir yolunda kolluk güçleri tarafından hukuksuz bir şekilde engellenmesi, bazı baro başkanlarının da darp edilmesi üzerine Adana Barosu’nun çağrısıyla eski Adliye (Taş Bina) önünde bir araya gelen avukatlar, siyasi parti ve meslek kuruluşlarının temsilcileri basın açıklaması ve oturma eylemiyle dün olduğu gibi bugün de yaşananları protesto etti.  Adana Barosu önceki dönem başkanlarından Av. Aziz Erbek, Av. Mengücek Gazi Çıtırık, TBB Disiplin Kurulu Üyesi Av. Mustafa Çinkılıç, Av. Hacı Hüseyin Kılınç, Av. Tugay Bek, Av. Ali Akıncı, Av. Şiar Uğurlu ve Av. Samet Gürbüz de birer konuşma yaparak, hukuk dışı uygulamalara karşı tepkilerini ortaya koydular.

Katılımcılar yaklaşık 1 saat süren oturma eylemi sonunda dağıldılar.