Tellidere Mahallesi’ndeki Taşkent ilkokulunda düzenlenen törene Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzetin Aydın’da katıldı. Sertifika töreni öncesi konuşan Aydın, Seyhan Belediyesi’nin yüzme havuzları projesinin önemine vurgu yaparak bu yüzden 2 yıldır projeye destek verdiklerini söyledi. Aydın, “Adana’mız çok sıcak bir bölge. Bu nedenle suyun cazibesine dayanamayıp şehrin içindeki kanallara giren gençlerimiz çocuklarımız maalesef her senene içimizi acıtıyor. Seyhan Belediyesi’nin 2 yıldır başlatmış olduğu yüzme kursları bizim açımızdan da ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesine uygun olduğundan, bizim Milli Eğitim olarak, Kaymakamlık olarak temel hedefimiz insanı eğitmek insanı yaşatmak olduğundan Seyhan Belediyesi’nin bu güzel projesine 2 yıldır destek veriyoruz. Belediyemizin bu duyarlılığına, belediyemizin insan odaklı bu çalışmasına gönülden destek veriyoruz. Sayın belediye başkanı ve ekibini tebrik ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN KARALAR’DAN TERÖRE SERT TEPKİ

Konuşmasında son günlerde yaşanan terör olaylarına değinen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ülkemizin bölünmeye ve huzurunu kaçırma çalışıldığını söyledi. Başkan Karalar. “Ne güzel insanlarısınız. Bizim ülkemiz ne kadar güzel insanlara sahip. Ne kadar güzel yaşanacak bir ülke. Bütün dünya ülkelerinin gıpta ettiği bir ülke... İnsanıyla, deniziyle, havasıyla, toprağıyla, verimiyle herkesin üzerine gıpta ile baktığı bir ülkeyiz. Ne yazık ki son yıllarda bizi çok kötü bir ülke haline getirmeye çalışıyorlar. Bizi bölmeye çalışıyorlar. Bizim huzurumuzu kaçırmaya çalışıyorlar. Türkiye’de, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyette bombalı saldırı olmaz, olmamalı. Vatandaşlar düğün yaparken, eğlenirken, çocuklarını evlendirirken 10 yaşındaki bir çocuk kendini patlatamaz. Biz böyle bir ülke değiliz, böyle bir ülke olmamalıyız. Hepimizin yüreği yanıyor değil mi? Hepimizin ciğeri yanıyor. Allah ülkemize, Allah devletimize zeval vermesin. Bu ülkeyi korumak, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik demokratik cumhuriyeti korumak hepimizin vazifesidir. Ve unutmamalıyız ki bu ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’e hepimizin minnet borcu vardır. Bunu asla ve asla unutmamalıyız. Genel başkanımıza saldırı oldu. Bir askerimiz şehit oldu. Roket atar atılacaktı belki de daha kötü olacaktı bütün konvoyu patlatacaklardı. Kahraman bir askerimiz sayesinde engellendi. Aslında biz millet olarak ülkemizi vatanımızı korumak uğruna canımızı feda eden kahraman bir milletiz. Buna yürekten inanıyorum, sizler oldukça, kahraman milletimiz oldukça bu hainler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacak. Demokrasi ve sizler galip geleceksiniz” şeklinde konuştu.

20 HAVUZTA 25 BİN GENÇ YÜZME ÖĞRENDİ

Yüzme havuzları projesine çok önem verdiklerini belirten Başkan Zeydan Karalar, bu yılın ilk döneminde 20 havuzda 25 bin genç ve çocuğa yüzme öğrettiklerini söyledi. Başkan karalar, “Havuz projesini ilk olarak geçen yıl 15 noktada kurmuştuk. O kadar çok ilgi gördü ki ödülde aldı. Geçen senede boğulma olaylarında bir azalma oldu. Yüzlerce evladımızı bırakın kurtarmayı eğer bir tek evladımızı bile boğulmaktan, ölmekten kurtarabildiysek büyük bir iş yaptınız diyorlar bana. 20 ayrı noktada 25 bin çocuğumuza gencimize yüzme öğrettik. Diğer tesislerimizde de 20 bin gencimize spor eğitimi veriyoruz. Yani 45 bin evladımızı güvenli yerde çeşitli branşlarda eğitmişiz. Saat 6’dan sonrada kadınlara yüzme öğretiyoruz. Bu yıl 120 öğrenci var seneye birkaç havuzu kadınlarımıza tahsis ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

PORTATİF HAVUZDA BARIŞ VURGUSU

Konuşmaların ardından kurslarda başarılı olan öğrencilere sertifikaları verilirken kursiyer öğrencilerin yüzerek Gerald Holtom dizayn ettiği dünyaca ünlü barışı simgeleyen şekli (PEACE)  yapması törene damgasını vurdu. Kursiyerlerin havuzun içerisinde Türk bayrağı açması ise uzun süre alkışlandı.