Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve yönetim kurulu üyeleri, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı ziyaret etti.
 
“ATO OLARAK ARKANIZDAYIZ”
Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, ATO olarak Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a başarılar dilerken  üretimin, yatırımın, istihdamın gelişmesi açısından, yapılacak her faaliyetin arkasında olacaklarını söyledi.  Adana için birlik beraberlik içinde çalışması gerektiğini belirten Menevşe Adana’nın buna ihtiyacı olduğunu söyledi.

BİRLİKTELİK TABLOSU TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU
Adanalıların artık kavgadan gürültüden bıktığını belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, artık herkesin birlik olması ve Adana'nın çıkarı için çalışması gerektiğini söyledi. Karalar"30 Mart yerel seçimlerinin ardından  Adanalı istediği, özlediği tabloyu yakaladı. Bu tablo kuşkusuz birliktelik tablosu. Adana uzun yıllar kavgaların, çekişmelerin gölgesinde yöneltildi. Bizler bundan sonra kendi aramızda değil bir ve beraber olarak Adana'nın çıkarlarını korumak için çalışmalıyız. Eğer bir kavga vereceksek bu bizim şahsi kavgamız yerine birilik ve beraberlik içerisinde insanları mutlu bir Adana yaratmanın kavgası olmalı. Bu anlamda sadece seçilmiş belediye başkanları değil, şehrin tüm dinamiklerinin bir araya gelmesi, getirilmesi gerekli" şeklinde konuştu.

İHTİSASLAŞMIŞ SANAYİ BÖLGELERİ
Adana'ya ihtisaslaşmış sanayi bölgelerinin yapılması gerektiğini belirten Zeydan Karalar, Ayakkabıcılar ve tekstil sektörünün bu anlamada Adana'ya önemli katkı koyacağını söyledi. Karalar,"Adana'ya ihtisaslaşmış sanayi bölgelerinin yapılması gerekli. Kentimizin buna çok ihtiyacı var. Özelikle tekstil ve ayakkabı sektörü yurt dışına iş yapabilecek potansiyelde. Bizim bu potansiyeli iyi kullanmamız gerekli" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Ziyarette kentsel dönüşüm konusu da konuşuldu. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın daha önce yaptığı 'Kentsel dönüşümü Adanalı müteahhitler ile yapacağız' açıklamasının çok yerinde bir karar olduğunu belirten ATO yönetim kurulu üyeleri bu karardan dolayı Başkan Karalar'ı kutladı.  Karalar ise yaptığı açıklamada, "Adana'nın en büyük sorunlarından biri çarpık kentleşme diğeri ise istihdam. Biz yapacağımız projeler ile bu iki soruna da katkı koymak istiyoruz. Kentsel dönüşümde önceliğimiz merkez mahaller. Yenibey ve Hürriyet taraflarını biran önce çözeceği" dedi.