Aldırmaz, “Kentsel dönüşüm tüm ihtiyaçlara cevap veren bir olgudur.  Kentsel dönüşümde; yollar, bahçeler, parklar, okullar, camiler gibi sosyal donatıların da olması da gerekir” dedi.
   Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Cumartesi Sohbetleri”nin bu haftaki konuğu Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz idi.
   Vali Yardımcıları Mustafa Yüksel Karadağ, Durmuş Gencer ve Azmi Yeşil, Adana İl Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Koç, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Bilim ve Teknoloji Ünivresitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, meslek oda ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile Adana eşrafının katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Gözde Ramazanoğlu, bu yıl ikincisi düzenlenen toplantıda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın ‘Kentsel Dönüşüm ve Tarihi Doku’ konusunda konferans vereceğini söyledi, “Cumartesi Sohbetleri”ne gösterdikleri ilgi nedeniyle konuklara teşekkür etti.
   Konuşmasına yeni belediyeler yasası ile başlayan Zihni Aldırmaz, ‘Çok doğru bir çözüm’ dediği yasanın, belediyeciliğin önünü açacağını söyledi.  Eski binaları yıkıp yerine sadece depreme dayanıklı çok katlı binalar yapmanın kentsel dönüşüm olmayacağını söyleyen Zihni Aldırmaz, “Kentsel dönüşüm tüm ihtiyaçlara cevap veren bir olgudur. Kentsel dönüşümde; yollar, bahçeler, parklar, okullar, camiler gibi sosyal donatıların da olması da gerekir” dedi.
   Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi dokuların korunmasıyla ilgili yaptıkları çalışmaları da anlatan Zihni Aldırmaz, “Tarihi mirasımız; geçmişten geleceğe taşımamız gereken sorumluluğumuzdur” şeklinde konuştu.
   Çukurova coğrafyasının önemini de anlatan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Adana ve Tarsus; 4000 yıldır ismi ve yeri değişmeyen yerleşim yerleri. 10 bin yıla yakın geçmişi var. Aslında geçmişte Mut’tan Hatay’a kadar Seyhan vilayeti imiş. Sonradan siyasi nedenlerden dolayı ayrılmışlar. Biz bu vilayetleri yeniden birleştiremeyiz ama projelerimizi birleştirerek değerlerimizi ve tarihi mirasımızı dünyaya tanıtabiliriz” dedi.
   Daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi. Söz alanlar yaptığı hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a teşekkür ederken, yeni hizmetler beklediklerini de ifade ettiler.