Atilla Altıkat Köprüsü’nün yıkılmasından sonra güney-kuzey aksında geçici olarak trafiğe kapatılan Ziyapaşa Bulvarı’na, sinyalizasyon sistemi kurularak aynı yönde yeniden açıldı.
“Akıllı Dokunuş Projesi” kapsamında Ziyapaşa Bulvarı’nın, kuzey-güney aksında trafiğin yeniden açılmasından memnun ve mutlu olduklarını söyleyen bulvar esnafından Fikret Ilgıt, “28 yıldır burada esnafım. Ekonomik ömrü dolan Atilla Altıkat Köprüsü’nün yıkılması çok güzel oldu. Böylece İstasyon Alanı ile Kuruköprü meydanı yeniden birbiriyle kucaklaştı” dedi. Güney ile kuzeyi buluşturan bölgenin trafiğe yeniden açılmasından memnun ve mutlu olduklarını ifade eden Fikret Ilgıt, “Bu uygulama nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Zihni Aldırmaz’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Adana’nın ünlü müteahhitlerinden Ziya Algan da, Ziyapaşa Bulvarı’nın yeniden trafiğe açılması nedeniyle tüm bulvar esnafının rahatladığını söyleyerek, “Müze Kavşağı’ndan Mersin yönüne yapılan battı-çıktıların bu bölgede de devam etmesini bekliyorduk. Ancak şu ana kadar gerçekleşmedi. Geçici olarak trafiğe kapatılan Ziyapaşa Bulvarı’nın yeniden açılması çok güzel. Bu uygulamasından dolayı Başkanımız Zihni Aldırmaz Bey’e teşekkür ediyoruz. Zipayaşa Bulvarı esnafı şimdi hayatlarından çok memnun. Zihni Bey’in göreve gelmesinden sonra Adana’da değişim başladı. Atilla Altıkat Köprüsü’nün yıkılıp meydan düzenlemesi yapılması da değişimin son halkasıdır” şeklinde konuştu.
Ziyapaşa Bulvarı Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Tayyar Zaimoğlu da, Atilla Altıkat Köprüsü’nün yıkılmasından sonra Ziyapaşa Bulvarı’nın ikiye bölündüğünü vurgulayarak, “Büyükşehir Belediyemiz karşılıklı geçişi yeniden sağladı. Bu nedenle dernek ve esnaf olarak Başkan Vekili Sayın Zihni Aldırmaz’a teşekkür ediyoruz” dedi.
Ziyapaşa Bulvarı’nın güney-kuzey aksında trafiğe kapatılması nedeniyle esnaf olarak sıkıntı çektiklerini hatırlatan Zaimoğlu, “Şimdi çok rahatladık. İnşallah en kısa sürede Karayolları veya Büyükşehir Belediyemiz altgeçit yaparak bu soruna köklü çözüm bulur ve Adanamıza kazandırır. Yeni uygulama nedeniyle Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz’a tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.