Aile içi toplantıların toplumsal uyumu güçlendirmek için iyi bir fırsat olduğunu söyleyen Zöhre Ailesi Düzenleme Komitesi Üyesi Vedat Zöhre,”Ben yeni insanlar tanımayı, yeni yaşam öyküleriyle zenginleşmeyi çok seviyorum. Bu toplantılar birbirimizi daha yakından tanıma imkanı bulmada, yeni dostluklar oluşturmada çok önemli. İlk karşılaşmalarda ortaya çıkan enerji ile gelişen iletişimi izlemek büyük keyif. Aynı keyfi sizlere de yaşatmak isterim. İnsanlar Anne, baba ve kardeşlerini seçemediği gibi soyadını da seçemez. Soyadı değişikliğine uğrasa bile akrabalık büyük bir güç. Etik değerler çerçevesinde akrabalarımız ile bu toplantılarımızı sürdüreceğiz. Yeni bireylerimizin topluma faydalı olabilmeleri yönünde olabildiğince direneceğiz” şeklinde konuştu.

YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜMÜZLE ÜLKE MENFAATİNE ÇALIŞACAĞIZ

Zöhre Ailesi Düzenleme Komitesi adına konuşan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Sinan Zöhre,” Zöhre Aile’sinde tıp’tan mühendislik bilimlerine, hukuk’tan eğitim bilimlerine, basın-yayından iktisadi bilimlere kadar tüm alanlarda ailenin yetişmiş bireyleri bulunmaktadır. Üniversitelerde Öğretim Üyeliği yapan çocuklarımız olduğu gibi 100’ü geçkin gencimiz bu ve benzeri alanlarda Türkiye'nin en iyi üniversitelerin de eğitim görmekte, ailemiz esnaflıktan iş adamlığına, tarımdan ticarete kadar birçok alanda faaliyet göstermektedir. Yetişmiş insan gücümüz ile bir araya gelip, işbirliği yaparak aileye, Adana'ya ve Türkiye'ye önemli katkılarda bulunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
40-50 yıl öncesine kadar bugün Mirzaçelebi olarak anılan semtte Zöhre Mahallesi denilen mekanda toplu olarak yaşadığını belirten Dr. Sinan Zöhre,”Aile nüfusunun 10.000'i geçmesi, iş ve eğitim sorunları nedeniyle Adana'nın değişik semtlerine, Hatay-Mersin gibi komşu illere, hatta Ankara-İstanbul gibi büyük kentlere yayıldığını, bunun da aile içerisinde bir iletişimsizlik sorunu oluşturduğunu görmekteyiz. Bu iletişimsizlik sorununun çözümü için de bu toplantıların düzenlemekteyiz. Bizler bu vatana, bu topraklara gönülden bağlı, demokratik-laik Türkiye Cumhuriyeti'nin yurttaşı olmaktan onur duyan, ay yıldızlı bayrak altında yaşamaktan mutlu olan, Türkiye Cumhuriyeti için var olan bireyler ve büyük bir aile’yiz.
Çocukların eğitimine özel bir önem verdiklerini belirten Zöhre, ailenin tüm çocuklarının mutlaka üniversite eğitimi görmesi, çok iyi derecede yabancı dil öğrenmesi ve bilgisayar teknolojisine hakim olmalarını hedeflediklerini belirttiği toplantıda aile envanteri, aile işi iletişim bilgilerinin toparlanması, aile arşivi oluşturulması, kan grubu ve varsa genetik kan hastalıklarının neler olduğunun araştırılması, bu tür toplantıların sıklıkla düzenlenmesi, aile içi işbirliğinin artırılmasını, ailenin her türlü konuda ortak hareket etme kararı alınarak ortak hareket edeceklerini söyleyerek “ZÖHRE” kelimesinin anlamı ve tarihsel kökleri hakkında aileyi bilgilendirdi.

Konuşmaların ardından günün anlamına uygun Türk Bayrağı şeklindeki pastayı aile büyükleri olan iki Necati ve Remzi Zöhre ile doğum günü olan Gizem Genç’e kestirilerek ikram edildi. Aynı soyadı taşıyıp birbiri ile yeni tanışan kuzenler, çalan müzik eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendiler.