Mesleğe çıraklık ile başlayarak 13 yıl Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Çıraklık Eğitimde berber eğitmeni olarak görev yapan Berber Hüseyin Bingül, Adana’daki berberlerin mevcut oda yönetiminden rahatsız olduklarına vurgu yaparak “Sorunsuz bir camiayı oluşturmak, Adana’daki berberleri oda çatısı altında örgütlü ve ekonomik anlamda kalkınmış berber esnafını oluşturmak birinci önceliğimizdir. İş düzeyini yükselterek berber esnafımıza nefes aldıracak projeleri hayata geçireceğiz. Pandeminin bıraktığı tüm olumsuzlukları berber esnafının üzerinden kaldıracağız” dedi.

Merdiven altı berberlerin çalışmalarının önlenmesi adına yönetime geldiklerinde acil çalışmalar yapacaklarını söyleyen Adana Berberler Odası Başkan Adayı Hüseyin Bingül, fiyat tarifesindeki olumsuzlukları ortadan kaldıracaklarını, berberlere yönelik eğitim, seminer örgütlemesi yapacaklarını, çalışma ve tatil günlerinin berberlerinin hakkını koruyacak nitelikte hazırlanacağının da sözlerini verdi. 
Esnafa yönelik sosyal faaliyetlere öncelik vereceklerini söyleyen Hüseyin Bingül, oda olarak geriden yetişerek gelen gençlere eğitim vererek, bilgi paylaşımı yaparak kalifiye eleman yetiştirmenin de kendilerinin birinci öncelikleri arasında yer alacağını ifade etti.