Çukurova Üniversitesi, “AB Destekli Kapsayıcı Tarım: Ortak Bilgi ve Beceri Geliştirme Merkezi” projesinin tanıtımına ev sahipliği yaptı. Suriyeliler ve ev sahibi topluluk üyesi Türkler’in tarımsal bilgi ve becerileri ile girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi suretiyle kapsayıcı bir girişimci ekosistemin geliştirilmesine katkı sunulması amaçlanan proje katılımcılara tanıtıldı.  

Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon (ENHANCER)” projesi kapsamında Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı Çukurova Üniversitesi yürütücülüğünde “Kapsayıcı Tarım: Ortak Bilgi ve Beceri Geliştirme Merkezi” projesi açılış toplantısı Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ortak Beceri ve Bilgi Geliştirme Merkezi Kurulacak

Proje hakkında sunum yapan Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği Müdür Yardımcısı Dr. Baran Yaşar, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği bünyesinde kurulacak “Ortak Beceri ve Bilgi Geliştirme Merkezi” ile 240 kişiye (% 60 geçici koruma altındaki Suriyeli, % 40 ev sahibi Türkler olmak üzere) teorik ve uygulamalı tarımsal beceri geliştirme eğitimleri (arıcılık, avokado yetiştiriciliği, budama, narenciye yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitki üretim ve kullanım alanları ile sürdürülebilir tarım konularında) ve 75 kişiye çevrimiçi girişimcilik beceri geliştirme (temel girişimcilik, tarımsal girişimcilik, dijital pazarlama ve dış ticaret konularında) eğitimi verileceğini söyledi.

Tarımsal Faaliyetler Hakkında Bilgilendirilecekler

Tarımsal beceri geliştirme teorik eğitimleri Türkçe ve Arapça dillerinde Araştırma ve Uygulama Çiftliği Hayvancılık Şubesi içerisinde yeni yapılan Büyükbaş Biriminde bulunan ve proje kapsamında eğitime hazır hale getirilecek iki adet derslikte, uygulamalı derslerin ise Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde verileceğini ifade eden Dr. Baran, “Proje sayesinde sektörel temelde daha verimli iş kalitesinin elde edilmesi için Çukurova Üniversitesi nezdinde adım atılmış olacak.” dedi.