Karaisalı Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında kadınlar ikamet ettikleri mahallelerden otobüslerle alınarak rehberler eşliğinde Varda Köprüsü, Kapıkaya Kanyonu, Yerköprü Mesire Alanı, Macera Parkı, Karapınar Parkı’nı gezdiler. Ayrıca kadınlar Karaisalı Belediyesi bünyesinde açılan Kadın Seramik ve El Yapımı Sabun Atölyesi ile Karaisalı Kaymakamlığı bünyesinde açılan Çeceli Kadın, Gençlik ve Kültür Evi'ni de ziyaret ederek, kadınların yaptığı çalışmaları yakından inceleme fırsatı yakaladılar.

Karaisalı Belediyesi olarak her daim kadınların yanlarında olduklarını belirten Belediye Başkanı Saadettin Aslan, “Bizler her zaman fedakarlıkları, emekleri ve mücadeleleriyle başımızın tacı kadınlarımızın yanındayız. İlçemizde kadınlara yönelik açtığımız atölyeler, kültür evleri ile kadınlarımızın da bir şeyler üretmelerini ve kendi ayakları üstünde durabilmelerini hedefliyoruz. Başlattığımız “Murtçu Kadınlar Karaisalı’yı Geziyor” projesinde ki amacımız ise ilçede yaşayan tüm kadınlarımızın Karaisalı'nın turizm alanlarını görmelerini ve ilçenin tarihini, kültürünü ve doğasını tanımalarını sağlamak. Belediyemiz bünyesinde açtığımız Kadın Seramik ve El Yapımı Sabun Atölyesi ile Karaisalı Kaymakamlığı bünyesinde açılan Çeceli Kadın, Gençlik ve Kültür Evi'ni de kadınlara gezdiriyoruz ki ilçede yaşayan kadınlarımızın neleri başarabildiklerini görmelerini istiyoruz. Yani kısacası kadınlarımızla birlikte üretip, birlikte geziyoruz.” dedi. 

Geziden memnuniyetlerini dile getiren kadınlar “Yaşadığımız ilçeyi tanımak, tarihi yerleri, doğal güzellikleri gezmek ve ilçemizde kadınların gerçekleştirdiği çalışmaları görmek bizim için çok güzel oldu. Bizlerden desteğini esirgemeyen Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’a teşekkür ediyoruz” diye konuştular.