Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye’de en önemli geçim kaynaklarından biri olan balıkçılık sektörünün sorunları bitmek bilmiyor. Av yasağının kalkmasına kısa bir süre kala Adana’nın Karataş ilçesindeki balıkçı barınağında ağlarını yenileyen, teknelerini bakımdan geçiren, boyayan balıkçılar mazot fiyatlarının yüksekliği, boya ve girdi maliyetlerindeki artışların yanı sıra markalama sistemi nedeniyle büyük tedirginlik yaşıyor.

karataş
CHP Karataş İlçe Başkanı Seçgin Sakar ile birlikte Karataş Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Celal Safsoylu ve kooperatif üyesi balıkçıları yoğun çalışmaları esnasında ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, “Balıkçıların sorunlarını biliyoruz ve millet ittifakı iktidarında Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı’nı kurup tüm sorunların üstesinden geleceğiz” dedi.
Marmara, Ege ve Karadeniz’de 1 Eylül’de, Akdeniz’de ise 15 Eylül itibariyle açılacak balıkçılık av sezonu öncesi balıkçılarla görüşen Dr. Şevkin, CHP heyetinin Türkiye’deki 28 limanı gezerek sorunları tespit ettiğini, halkın ve milletin iktidarında sorunların çözüme kavuşacağını vurguladı. Girdi fiyatlarının yüksekliğine işaret eden CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, “Kuracağımız Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı kapsamında sürdürülebilir balıkçılık için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.