Adana’da bazı meslek odaları ile STK’lar Adana’da yapılacak olan Portakal Çiçeği karnavalına karşı olduklarını deklere ettiler.

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan tarafından yapılan açıklamada, “Portakal Çiçeği Karnavalı” adı verilen etkinliğin Adana’nın “cazibe merkezi” haline gelmesine katkıda bulunması amacı taşıdığını belirterek söz konusu “karnaval”ın adı, içeriği ve sonuçları hakkında eleştirilerde bulunmayı milli manevi değerlerimizi esas alarak gerekli görüyoruz” denildi.

Ve Çalışkan izah etti;

 “Karnaval adı verilen etkinlikler  5-8 Nisan tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilecek olup değerlerimizle örtüşmeyen içeriklere sahiptir. Gençlerimizin bu etkinliklerde bizzat yer alacak olması düşündürücüdür. Bu “karnaval”ın Adana’da yapılmasını ve Adana’nın böyle bir “cazibe merkezi (!)” olmasını şiddetle reddetmekteyiz.  Bütün milletimizin kenetlenerek yakından takip ettiği Kahraman Ordumuz, Afrin’de can siperane bir mücadele verirken böyle bir zamanda böyle bir etkinliğin yapılması son derece yakışıksızdır. Zira hali hazırda Afrin operasyonunda toplam 52 askerimiz şehit olmuştur. Yaralı asker sayısı ise 225'tir. Bu kadar şehit ve gazimiz varken, ülkemizin gündemine Adana’dan Karnaval haberlerini gayri ihtiyari iliştirmek bizleri Adana halkı olarak utandırmaktadır”

Yani Sayın Çalışkan ve bazı STK’lar bu karnavaldan çok utanmışlar, üzülmüşler!

İşlerine gelmedikleri için görmek istememişler ama anlatayım;

Birincisi Karnaval Şehitler nedeniyle daha sade yapılacak

İkincisi Güvenlik nedeniyle belli bir alanda yapılacak, geniş alana yayılmayacak.

Yani Karnavalı yapanlar

1 – Şerefsiz teröristlerin, yaptıkları terör eylemlerinin halkın yaşam tarzına olumsuz yansımasını önlemek adına Karnavalı yapıyor

2 – Zaten Karnaval Şehitler nedeniyle sadeleştirilmiş

3 – Güvenlik nedeniyle belli bir alan tahsis edilmiş

Eeee sorun ne?

Zaten şehit hasasıyeti var, güvenlik hassasiyeti  var, “kakara, kikirisiz eğlence” önlemi zaten var.

Neyse biz bu bildiriyi yapan sayın Çalışkan ve STK yöneticilerinin samimiyetini sorgulayacak soru soralım. Yanıt verebilirlerse yayınlarız.

1 – Zaten sadeleştirilmiş olan Karnaval’dan rahatsızlık duyarken, bazı seçkin! sanatçıların  Hatay’a giderek, daha şehitlerin kanı kurumadan, eğlenceye dalmasını, “Dilo dilo yaylalar” şarkısını coşku ve huşu içinde söylemesini nasıl buluyorsunuz?

Siz bunu yapanlardan da utanmadınız mı?

2 – Askerlerimiz sade karavanalarını yerken, üstüne canını verirken, yaralanırken, sanatçıların “kakara kikiri” yaparak lüks yemekler, kahvaltılar yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Siz bundan da utanmadınız  mı?

3 – Hatay’da askerlerle buluştuğunu gördüğümüz sanatçıların, derin göğüs dekolteleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Siz bundan da utanmadınız mı?

4 – Teröre karşı dik durmak, teröre teslim olmamak adına bu karnavala destek olan sponsorlara “milli ve manevi değerlere önem verdiğini bildiğimiz sponsorla bizi üzmüştür” derken, “Sanatçılara, şehitlerin kanı dahi kurumamışken şarkı söyletenlere “Milli ve manevi değerlerimize değer verdiğini bildiğimiz siyasetçilerin buna izin vermesi bizi üzmüştür” dememekten utanmadınız mı?

Siz, malesef kendi hayat görüşünüze uymayanları dışlayan bir durum tespiti yapmışsınız. Katılmıyorum.

Ama her görüşe olduğu gibi sizin görüşünüze de katılmamakla birlikte saygı duyuyorum.

Amma ve lakin, bari kendi hayat görüşünüze uymayan kim olursa onu da eleştirebilecek kadar da yürekli olmanızı beklerdim.

O nedenle lafı evelemeye, gevelemeye, eyip bükmeye gerek yok

Kısa öz ve net.

Siz samimi değilsiniz. (Nokta)