Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuayesi’nde Turhan Selçuk’un “Söz Çizginin” karikatür sergisinin açılışı ve Yazar Firuzan’ın eşi Turhan Selçuk ile ilgili anılarını aktardığı sunumun ardından Büyükşehir Belediyesi önünden “Sanat Sevgidir” yürüyüşü başladı.

1995 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden 13 fotoğraf sanatçısı anısına düzenlenen 13 Kare Sanat Festivali’nin açılış yürüyüşüne Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Hat Sanatçısı Ethem Çalışkan, Yazar Firuzan ve Fotoğraf Sanatçısı Özcan Ağaoğlu ile ünlü Adanalı yazar Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü’nün yer aldığı sanatçılar ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde yapılan yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

Yürüyüşün sona erdiği 75. Yıl Sanat Galerisi’nde Zihni Aldırmaz ve konuklar Özcan Ağaoğlu’nun “İranabak” fotoğraf sergisini gezdi. Sergide Fotoğraf Sanatçısı Özcan Ağaoğlu’nun İran’da çektiği fotoğraflar yer alıyor.

Ayrıca 75. Yıl Sanat Galerisi’nde Yazar Firuzan ile Fotoğraf Sanatçısı Özcan Ağaoğlu için imza etkinliği düzenlendi.

Sergi ve imza etkinliğine Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök ile Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez de katıldı.