FESTİVAL COŞKUYLA BAŞLADI COŞKUYLA BİTTİ

Çukurova Belediyesi bu yıl 3’ncüsünü gerçekleştirdiği Orhan Kemal Edebiyat Festivali’nde muhteşem bir final yaptı. İstanbul, Ankara ve İzmir’in yanı sıra Adana, Mersin, Tarsus, Silifke, İskenderun ve Antakya’dan yazar ve şairlerin okurlarıyla buluştuğu festivale Onur Konuğu olarak Ataol Behramoğlu, Ahmet Telli, Caner Cindoruk, Cezmi Ersöz, Feyza Hepçilingirler, Hakan Günday, Halil Genç, İhsan Eliaçık, İsmail Saymaz, Koray Yersüren, Mazlum Çimen, Mazlum Vesek, Özcan Karabulut, Taner Cindoruk ve Zafer Doruk gibi tanınmış isimler katıldı. 3.Orhan Kemal Edebiyat Festivali Cemile Cereb, Hakan Karaduman, İlmiye Yasemin Tümkaya, Müslüm Kabadayı, Nazmi Bayrı, Uğur Pişmanlık, Ali Ozanemre, Ayça Öztorun, Demet Duyuler Doğan, Duran Aydın, Prof. Dr. Haluk Gökalp, İsmail Arslan, Mehmet Taşar, Selda Kaya, Serpil Ciritci ve Su Yılmaz gibi bereketli toprakların yazarlarını da ağırladı.

SERGİ, ŞİİR, MÜNAZARA,SÖYLEŞİ…

Festivalin 2. gününde her etkinlik öncesi ‘şiir arası’ ile Adanalı şair ve oyuncu Taner Cindoruk şiir okuyarak festivali renklendirdi. Festivalde Yazar Feyza Hepçilingiler’in yönlendirmesiyle gerçekleşen Doğa Okulları ve Eral okulları arasında geçen ‘Sosyal Medya zararlıdır-Sosyal Medya yararlıdır’ konulu bir münazara gerçekleştirildi. Doğa Okulları’nın kazandığı münazara sonrası Adanalılar Yazar İhsan Eliaçık’ın ‘İyi ki Farklıyız Böyle Daha Güzeliz’ söyleşisini izledi. Edebiyatçı Gazeteci İsmail Saymaz’ın ‘Edebiyatçı Gazeteciler’ konferansı salonu dolduran vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile izlendi. Tüm yazarların kitabevi ve dergi standlarında kitaplarını imzaladığı 3. Orhan Kemal Edebiyat Festivali’nde A.Behramoğlu-A.Telli – Prof. Dr. Halûk Gökalp’in şiir sergileri sanatseverlerden tam not aldı. Festivalin ilk gününe damga vuran ‘Görüş Günü’ filmi festivalin ikinci günü izleyenlerle tekrar buluştu.

MAZLUM ÇİMEN İLE MUHTEŞEM FİNAL

3.Orhan Kemal Edebiyat Festivalinin son etkinliği Mazlum Çimen konseri oldu. Bestekar, ses ve keman sanatçısı olmasının yanı sıra balet ve oyuncu da olan Mazlum Çimen, en sevilen eser ve bestelerini Adanalılar için seslendirdi. Nesimi Çimen'in oğlu olan Mazlum Çimen, konserde hayatından birçok kesitler de sundu. Mazlum Çimen'in sahneye davet ettiği gazeteci-yazar İsmail Saymaz'la birlikte Sarı Gelin türküsünü söylemesi, şair Ataol Behramoğlu’na şiir okutması büyük alkış aldı. Gecenin finalinde festivale katılan tüm konuklara plaket ve çiçekleri takdim edildi.

“ORHAN KEMAL’E, YAŞAR KEMAL’E, YILMAZ GÜNEY’E SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

3.Orhan Kemal Edebiyat Festivali’ne gösterilen yoğun ilgi için Adana halkına teşekkür eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Kültür ve sanat etkinliklerine göreve geldiğimiz günden bu yana büyük önem veriyoruz. Biz bir söz vererek yola çıktık. ‘Adana’yı kültür, sanat ve festivaller kenti yapacağız’ dedik. Bu sözümüzü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi. Kültür sanat etkinliklerinin hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Başkan Çetin, “Orhan Kemal Edebiyat Festivalimiz her geçen yıl içerik olarak zenginleşiyor ve kalite kazanıyor. Muhteşem bir kadroyla muhteşem bir festivale daha ev sahipliği yaptık. Festivalde emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma ve Adanamıza şeref veren konuklarımıza teşekkür ediyor ve kendilerini yürekten selamlıyorum. Orhan Kemal bu bereketli topraklardan çıkan en nadide değerlerimizden biri. Orhan Kemal’e, Yaşar Kemal’e, Yılmaz Güney’e sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.