19. Altınkoza Uluslar arası Film Festivali’nde Yaşam boyu Onur ödülü alan Yapımcı Abdurrahman Keskiner Kanal A’da yayınlanan ve Gazeteci Murat Berhun’un hazırlayıp sunduğu “Kentin Yüzü” programına katıldı.
Programda Yapımcı-Sanatçı ilişkisine değinen Keskiner, Adana’nın film çekmek için uygun şartlar taşıdığını söyledi. Adana’nın gölü, havası ve doğal güzellikleriyle yapımcılar için ideal bir yer olduğunu vurgulayan Keskiner, son dönemlerde yerli ve yabancı dizi ve filmlerin burada çekilmiş olmasının bunu ispatladığını söyledi.

Yapımcı Faruk Turgut’un bu nedenle Adana’da dizi çektiğini belirten Keskiner şunları söyledi;
“Türkiye’de film çeken bir prodüktör için en rahat yer Adana. Bir göl istiyorsa, su istiyorsa kentin içinden Seyhan Nehri geçiyor. Deniz istiyorsa Karataş 40 kilometre.  Orman istiyorsa kentin 20 kilometre sonrasında orman başlıyor.  Burada 10 ay açık hava var. Bir yapımcının 10 ay film çekme şansı var. Hava açık. Burada 2 saat yağmur yağar sonra hava açar. Sanki hiç yağmur yağmamış gibi. Adana bölgesi Türkiye’de film çekmek için en iyi mekan bulunabilecek yer. İnsanlarda yardım ediyorlar.  Faruk Turgut Hanımın Çiftliğini burada çekti. Kötü yol’u burada çekti. Şimdi Dila Hanım’ı da burada çekiyor. Hikayeler Adana’da da olsa İstanbul’da çekiliyordu. Faruk Turgut akıllı adam.  Buranın bu halini bildiği için dizilerini burada çekiyor.  Yoksa İstanbul’da Dila Hanım’ı nerede çekeceksin. Çekme şansı yok.  Bir de sanatçılarla uğraşmak zor. Hep elinin altında olması lazım sanatçının. Burada elinin altındadır sanatçı. Sabah 5’te desen 5 kaldırırsın çekim alanına götürürsün. İstanbul’da o gelecektir. Gelemez”