Ziyapaşa Bulvarı’nda Adana kültür-sanat hayatına önemli hizmetler sunan Korart Sanat Galerisi’nde 10 sanatçının eserlerinden oluşan ‘Enki’ adlı karma resim sergisi açıldı. Sümer mitolojisinde su, zeka ve yaratmanın Tanrısı olarak adına sıkça rastlanan “Enki” adı verilen serginin açılışı sanatseverlerin yoğun katılımına sahne oldu.

Yapımcılığını Ilgın Erdem’in gerçekleştirdiği sergiye katılan sanatçıların ‘Enki’ ruhunu eserlerine yansıttığını ifade eden Korart Sanat Galerisi Koordinatörü Rahime Korkut, “Geçmişimizden tarihsel kesitleri günümüze aktarabilmenin yanı sıra fikir ve düşüncelerin çağdaş dünyada insanlığa hizmet etmesini amaçlayan, dünyaya ve ülkemize karşı sorumluluğu olan sanatçılarımızı Adana’da buluşturmaktan dolayı mutluyuz. Tüm Adanalı sanatseverlerimizi sergimize bekliyoruz” dedi.

Adana’ya gelen sanatçılar Çukurova Üniversitesi’nde moderatörlüğünü Muzaffer Tire’nin yaptığı, sanatçı Ekrem Kahraman ve Kadir Akyol’un birlikte konuşmacı-sanatçı olarak katıldığı “Günümüzde Çağdaş Sanatın Dünyada ve Türkiye’deki Durumu” konulu sanat söyleşisine de katıldı.
Ahmet Yeşil, Ekrem Kahraman, Gülten İmamoğlu, Ilgın Erdem, Kadir Akyol, Muzaffer Tire, Salim Başyiğit, Serap Özergin, Soner Tire, Ünal Kuş’un, eserlerinden oluşan sergi 5 Aralık 2019 tarihine kadar Çınarlı Mahallesi, Ziyapaşa Bulvarı, No. 58 Tayfun Apartmanı, Zemin kat, Daire 1 Seyhan-Adana adresindeki Korart Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin izlenimine açık kalacak.