Avustralya’dan Brezilya’ya, Meksika’dan Rusya’ya dünyanın her kıtasında ve sayısız ülkede verdiği konserlerle Türkiye’nin adeta fahri müzik ve kültür elçiliğini yapıyor. Sanatçı 5 günlük İspanya turnesinde 4 değişik şehirde İspanyol müzikseverlerle buluşacak,  Sanatçının etkinlik takvimi Murcia'da başlayıp Barcelona'da sona erecek, bu tarihlerde İspanya’da iseniz sanatçının resmi sitesinden konser detaylarına göz atabilirsiniz http://www.omarfaruktekbilek.com    

Omar Faruk Tekbilek & His Ensemble in Spain!

May 17-  Murcia
May 18 -  Malaga
May 20 -  Bilbao
May 21-  Barcelona

Ve çok yakında hasret bitiyor.

Ömer Faruk Tekbilek,  Avrupa turnesinden sonra Türkiye turnesine ve Tv Programına hazırlanıyor.

On Numara Yapım ile gerçekleştirecekleri bu yeni yolculukta, tüm sevenleriyle televizyon ekranlarından buluşacak ve çok özel concept projelerle bu hasret son bulacak.

ÖMER FARUK TEKBİLEK KİMDİR;

Adana doğumlu ney ve bağlama konusunda dünyadaki sayılı isimlerden biri olan Ömer Faruk Tekbilek'in müziğini, genç yaşlarda öğrendiği Mevlevi kültürü ve ustalık yıllarında tanıştığı sufizm şekillendirmiştir. Bağlama ve ney dışında darbuka, zurna, bendir, def gibi enstrümanları virtüöz derecesinde kullanabilen, bütün toplumların kardeşliğini, bütün kültürlerin iç içe olduğunu ve sadeliğin en yüce hayat felsefesi olduğunu insanlara duyurmayı kendisine misyon edinen usta sanatçı, bu hayat felsefesini müziğine de taşımayı çok iyi bilmiş ve geniş kitlelere ulaşmıştır.