Yazar Osman Alagöz, ‘Bedenleri Küçük Yürekleri Büyüktü’ adlı son kitabını minik okurları ile paylaştı, onlara ‘Kurtuluş Savaşı’nın ‘isimsiz çocuk kahramanları’nı anlattı.

Özel Burç Çukurova İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen ve yoğun ilgi gösterilen söyleşiye konuşmacı olarak katılan Alagöz, ‘Bedenleri Küçük Yürekleri Büyüktü’ adlı kitabını yaklaşık 1.5 yılda tamamladığı bilgisini verdi.

Alagöz, söz konusu eserinde de ‘Milli Mücadele Dönemi’nde düşman işgalinin yoğun olarak yaşandığı Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş yörelerindeki destansı direnişlerin yanı sıra ‘isimsiz çocuk kahramanları’ anlattığını dile getirdi.

İşgal döneminde birçok isimsiz gencin, henüz çok erken yaşlarda vatan savunması uğruna nice kahramanlıklar yazarak, şehitlik mertebesine yükseldiğini kaydeden Osman Alagöz, onları da bu kitabında anlatarak, yazılan destansı kahramanlıkları gelecek kuşaklara aktarabilmenin çabasını verdiğini söyledi.

Kitabını kaleme alırken, en çok kaynak bulmakta zorlandığını, bu konuda bir takım sorun ve sıkıntılar yaşadığını ifade eden Alagöz, “Ancak her şeye rağmen, tarihsel olayları gerçek bir zemine oturtmaya ve bunu da elimden geldiğince belgeleriyle birlikte ortaya koymaya çalıştım” dedi. Alagöz, konuşmasının ardından minik okuyucuları için kitaplarını imzaladı.