Adana Barosu’na kayıtlı Av. Kemal Derin’in ilk romanı Eylül 2012 yılında “Aşkın Hünkarı Hacı Bektaş Veli/Şahdiz” adıyla yayınladı. Derin’in ikinci kitabı Ocak 2014’te “Börklüce Mustafa/ İriş” 3. Kitabı ise Eylül 2016’da “Büyük İsyan” okurlarıyla buluştu.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan ve 1996 yılından bu yana serbest avukat olarak mesleğini yürüten Kemal Derin, birçok sivil toplum örgütünde görev aldı. 4. Kitabı olan“Şeyh Bedreddin” in biyografisini okurlarıyla buluşturan Kemal Derin, bu konudaki düşüncelerini de şöyle dile getirdi:

“Şeyh Bedreddin Anadolu’da iz bırakan önemli bir filozof, mutasavvıf ve kazaskerdir. Özellikle onun ‘iştirakçi’ görüşleri ölümünün üzerinden 600 yıl geçmesine rağmen halen tartışılmakta ve rehber alınmaktadır. Şeyh Bedreddin yaşadığı dönemde halka önderlik yapan ve tarihe ‘Şeyh Bedreddin İsyanı’ adıyla geçen bir şahsiyettir. Bugüne kadar hakkında bir çok eser yazıldı. Romanlar yazıldı ancak biyografisi yoktu, biyografisini yazarak bu eksikliği giderdiğimizi düşünüyoruz.”

KEMAL DERİN HAKKINDA

1971 yılında Elazığ’da doğdu.Adana 5 Ocak Ortaokulunda okudu.Adana İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesinde okudu.1993 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.1996 yılından bu yana Adana Barosuna kayıtlı serbest Avukatlık yaptı.
Yaptığı Çalışmalar:

1993-1994 yılları arasında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü.
1998-2000 yılları arasında Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Şube Sekreteri,  2000-2002 yılları arasında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, 2006-2008 yılları arasında Adana Barosu Avrupa Birliği Komisyonu üyesi, 2008-2010 yılları arasında Alevi Bektaşi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.
Avrupa Birliği ve Azınlıklar ile ilgili çalışmalar yaptı. Fransa’da alan çalışması yürüttü. Çeşitli dergilere makaleler yazdı.
2012 yılında “Aşkın Hünkârı Hacı Bektaş Veli/Şahdiz”, 2014 yılında “Börklüce Mustafa” romanları yayınlandı. “Okunacak en büyük kitap insandır” felsefesinden hareketle yazın çalışmasını sürdürmektedir.
1998 yılında Sema hanımla evlendi, Elif Roza isminde bir kız babasıdır.Kürtçe ve orta derece İngilizce bilmektedir.