Türk Sanat Müziği’nin nadide taşlarından birisi olan Bestekar Hamamizade İsmail Dede Efendi’nin ölümsüz eseri “Yine bir Gülnihal aldı şu gönlümü” adlı eserinden adını alan ve 2011 yılında İhsan Serintürk tarafından kurulan, başkanlığını ise Meriç Kanan’ın yaptığı Gülnihal Musiki Derneği’nin gerçekleştirdiği Türk Sanat Müziği “Bahar Konseri” konukları bir kez daha büyüledi.
Adana Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu’nda icra edilen konser öncesinde Soma’da yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren 301 şehit için birdakikalık sayfı duruşu yapıldı. Konser Sevgi Kanan’ın usta yorumuyla ve verdiği barış, sevgi ve saygı mesajının ardından başladı. İhsan Serintürk’ün koro şefliğinde sahnede yerlerini alan saz heyeti ve solistler birbirinden güzel eskimeyen eserleri seslendirirken üstün performanslarıyla kah hüzünlendirdiler, kah coşturdular.
Sanatçılar Türk Sanat Müziği’nin Hüzzam, Rast, Nihavet, Biselik ve Uşşak makamlarında seslendirdiği sevilen şarkılarla, dinleyicilerin kulaklarının ve gönlünün pasını sildi.
Ara taksimlerde udda Ercan Şen, kanunda Nazif Yükbilmez ve kemanda Mustafa Onurbaş ve klarnette de Cemal Çamlı’nın üstün performansıyla salon coştu. Sanatçıların eserleriyle adeta kendilerinden geçen ve onları ayakta alkışlayan konuklar, “Aylar oldu böyle bir konser dinlemedik. Unutulmaz eserlerle, ruhumuza dokunarak, ruhumuzu dinlendirdiler. Herkese çok teşekkür ederiz.”dedi.