Seçildiği günden bu yana eğitime ve özellikle yeni nesillerin kültürel gelişimine katkıda bulunacak hizmetlere imza atan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar Ceyhan’da bir ilki daha gerçekleştirerek Ceyhan halkını kitap fuarında yayınevleri ve yazarlarla bir araya getirecek.

“Ceyhan’da Daha Çok Okuyan, Aydın Nesiller İçin Çalışıyoruz”

14 yayınevi ve 40 markanın katılımıyla gerçekleşecek ve onlarca yazarı kitapseverlerle buluşturacak  Ceyhan Belediyesi 1. Kitap Fuarı’nın açılacağının müjdesini veren Başkan Kadir Aydar : “ 1.’sini gerçekleştireceğimiz Kitap Fuarı ilçemizin kültürel gelişimi, çocuklarımızın, gençlerimizin eğitim hayatı ve ülkemizin geleceği için büyük önem arz etmektedir. Maalesef dünya kitap okuma oranlarına bakıldığında ülkemiz 86. sıradadır. Kitap okuma oranlarını arttırmak hem bir birey hem de yönetici olarak bizim görevimiz. Yarının Türkiye’sini bugünün kitap okuyan, düşünen, bilimi ve sanatı bütün hayatının parçası haline getirmiş nesiller yönetsin istiyoruz.  Bu nedenle Ceyhan’da daha çok okuyan, aydın nesiller için çalışıyoruz ve yine bu nedenle kitap fuarı, eğitim organizasyonları gibi etkinliklere ağırlık veriyoruz.”dedi.

Ünlü Yazarlar Okurlarıyla Buluşacak

Ceyhanlılar, ilki düzenlenecek olan kitap fuarında birçok ünlü yazarla bir araya gelip tanışma şansı bulacak. 25 Ekim günü 19.30'da Gazeteci Yazar İsmail Saymaz konferans verecek ve ardından kitaplarını imzalayacak.  Fuara ayrıca Bekir Öztürk, Ahmet Eroğlu, Murat Ali Bilkay, Ali İbrahim Öz, Tolga Uluaydın, Erkan Karasoy, Köksal Aydın, Necla Karataş, Yılçay Atar, Serkan Emir’in yanı sıra,Ceyhanlı yazarlar da okurlarıyla buluşacak.