ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı Viyola Lisans 4. sınıf öğrencisi olan Tansu Tural, Öğr. Gör. Sibel Akyürek’in öğrencisi olarak, Sırbistan Müzik Pedagogları Derneği’nin her yıl düzenlediği Uluslararası “Internet Music Competition”a (İnternet Müzik Yarışması) katıldı ve jürinin, tüm ülkelerden katılımcıların gönderdikleri, kesintisiz olarak kaydedilme zorunluluğu bulunan video kayıtlarını puanladığı yarışmada, 90 puan ortalamasıyla birincilerin arasında yer aldı. Piyano eşliğini Öğr. Gör. Tsvetelina Tunteva yaptı.

 

24 Kategoride, 26 Ülkeden 1.337 Öğrenci Yarıştı

Yarışma her yıl 31 kategoride yapılıyor. 2014 yılında 24 kategoriye yapılan başvurular ile 26 ülke, 236 şehirdeki 367 okuldan, toplam 1.337 katılımcı yarıştı. Viyola kategorisinde ise 12 yarışmacı yer aldı.    

 

Öğr. Gör. Sibel Akyürek’in Öğrencisi

Uluslararası bir başarıya imza atan ve başarılı bir eğitim hayatı bulunan Tansu Tural, 1992’de Adana’da doğdu ve 2003 yılında, on yaşındayken ÇÜ Devlet Konservatuvarı Viyola bölümüne girerek, Öğr. Gör. Sibel Akyürek’in öğrencisi oldu. Eğitimi boyunca birçok resital ve Oda Müziği konserlerinde yer aldı. Tural, 2010 – 2014 yılları arasında, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), UGSO (Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası) ve TUGFO (Türkiye Ulusal Gençlik Filarmoni Orkestrası)’nın açtığı sınavları da kazanarak, yurt içi ve yurt dışı turnelerde görev aldı. 2011 yılında Edirne’de düzenlenen “14. Uluslararası Genç Müzisyenler Oda Müziği Yarışması”nda 3.’lük ödülü de olan Tansu Tural, eğitimine Öğr. Gör. Sibel Akyürek ile devam ediyor. 

 

Yrd. Doç. Dr. Bayık’tan Öğrencilere Teşekkür Belgesi…

Öte yandan, ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayık, geçtiğimiz günlerde Bulgaristan’da yapılan “24. Ulusal Svetoslav Obretenov Genç Enstrümancılar ve Şancılar Yarışması’nda” 1. olan Göksu Söker ile Uluslararası İnternet Müzik Yarışması birincisi Tansu Tural’a, birer teşekkür belgesi verdi.

Yrd. Doç. Dr. Bayık, “Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı olarak, nitelikli, çağdaş, uluslararası düzeyde bir eğitim vererek,  ülkemizin ve dünyanın çağdaş sanat kurumlarına aydın, modern, çok yönlü, vizyonu geniş, değer yaratan sanatçılar yetiştiriyor olmaktan onur duyuyoruz. Yeni başarılara imza atmak için çalışmalarımız aralıksız devam edecek. ” dedi.