Kütüphanenin Açılışı Yapıldı

Kütüphanenin açılış töreninde konuşan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Dt. Güler, “Benim arzum Türkiye’de bugüne kadar yayınlanmış tüm diş hekimliği kitaplarından oluşan bir kütüphane oluşturmak. Oda binamız içerisinde hem bedelini ödeyip aldığımız hem de üyelerimizin ve sponsorlarımızın desteği ile bir kütüphane oluşturduk. Bu kütüphanede, diş hekimliği ve bizim ilgi alanımızdaki tıp kitapları yer almaktadır. Ayrıca DUS için hazırlık yapan meslektaşlarımız için de kitap serileri olacaktır. Çağımız dijital çağ ama bir kitabı eline alıp okumanın onun ağırlığını hissetmenin keyfi bir başka. Biz kitap kuşağıyız. Benim muayenehanemde 35-40 yılın birikimi olan yaklaşık 4 bin kitabım var. İnşallah bugün bizim attığımız adım, bizden sonraki yöneticiler tarafından da takip edilir. Odamız bir ‘Bilim Temelli Meslek Odası’ olduğu fikri dışarıdan gelen her insanın aklında yer eder. Odamızın kütüphanesi bizim yönetim de olduğumuz süre zarfında sona ermeyip, devamlılık arz edecek bir kaynaktır. Diş Hekimliği kitaplarının son derece pahalı olduğunu biliyorsunuz. Çok ciddi maliyet tutuyor. Sizlerin kitap bağışlarıylada kütüphanemizi daha da zenginleştireceğimizi biliyor, desteğinizi bekliyoruz. Bu vesileyle kütüphanemize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Hasan Yaman "Yaşayan Oda Sözümüzü Tuttuk"

Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB)  Başkan Vekili Dt. Hasan Yaman, yaptığı konuşmada “2010 yılında Fatih Güler Başkanla yönetime geldiğimizde sizlere “Yaşayan bir oda ve yönlenen değil, yönlendiren bir oda olacağız” sözü vermiştik. Sözümüzü tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hizmetin daha iyisini yapmayı genç meslektaşlarımızdan bekliyoruz. Yeni kütüphanemiz meslektaşlarımıza ve Adanamıza hayırlı olsun. Desteğini esirgemeyen kurum ve meslektaşlarımıza ben de sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

"Öğrencilerin Bilimsel Vizyonları Gelişecek"

Öğrencilerin henüz öğrenciyken meslek örgütleriyle tanışmalarını çok önemsediğini söyleyen Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yoldaş, “Oluşturlan bu kütüphane sadece meslektaşlarımız için değil, tüm öğrencilerimizin yararınadır. Çünkü kendi çocuğumdan biliyorum. Öğrenciler ders çalışmak için farklı bir ortam arıyor. Hizmet Binasını sürekli güncelleyen Adana Diş Hekimleri Odası yeni dekorasyonuyla huzur veren bir ortam haline geldi. Odaya gelen öğrenciler hem çevrelerini genişletirken hem de bilimsel vizyonlarını geliştirirler. Bu örnek davranışları için oda yöneticilerimize içtenlikle teşekkür ederim. Kütüphanemiz hayırlı olsun.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Kütüphanenin açılış kurdelası kesildi.