HiltonSa Oteli’nde basın toplantısı düzenleyen her iki yarışmanın da Koordinatörü Hilmi Etikan, yarışmalar hakkında genel bilgiler verdi. Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışmasına sinema öğrencilerinin katılabildiğini söyleyen Hilmi Etikan, “Öğrenci filmleri Adana’nın bir parçası oldu. 150 civarında başvurudan 36’sı finalde değerlendirildi. Jüri seçim yapmakta oldukça zorlandı. Geleceğin sinemacıların çok başarılı eserler ortaya çıkarmışlar” dedi.
   Veli Kahraman, Lamia Karaali, Türkan Derya, Nadir Öperli ve Nesrin Cavadzade’den oluşan jüri Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışmasında dereceye girenleri şu şekilde açıkladı:
En İyi Kurmaca: Kapı / Yönetmen: Narize Taş (Mersin Üniversitesi)
En İyi Canlandırma: Tersyüz / Yönetmen: Tuğçe Özdemir (Anadolu Üniversitesi)
En İyi Deneysel: Kafes / Yönetmen: Oğuzhan Akalın (İstanbul Bilgi Üniversitesi)
En İyi Belgesel: Ben, Sen, O / Yönetmen: Zeynep Oral (Yaşar Üniversitesi) ve Dom / Yönetmen: Halil Aygün (Erciyes Üniversitesi)
Sonuçların açıklanmasının ardından En İyi Belgesel dalında ödül kazanan Zeynep Oral’ın sevinç gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.
   Ardından Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması sonuçları açıklandı. Anaelle Bourguignon (Fransa) David Maria Putort (İtalya) Priit Tender (Estonya) Paola Starakis (Yunanistan) ve Devin Özgür Çınar’dan (Türkiye) oluşan jürinin aldığı kararlar açıklandı.
   Oyuncu ve jüri üyesi Devin Özgür Çınar, 467 filmin başvuru yaptığını, bunlardan 64’ünün finale kaldığını ve seçim yapmakta çok zorlandıklarını anlattı. Çınar, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nda ödül alan eserleri şu şekilde açıkladı:
En İyi Belgesel: Makine İnsan / Yönetmen: Alfonso Moral-Roser Corella (İspanya)
En İyi Canlandırma: Buzlu Çikolata Faresi / Yönetmen: Donato Sansone (İtalya)
Canlandırma Dalında Jüri Özel Ödülü: Gözlükler / Yönetmen: Nadia Rais (Tunus)
En İyi Deneysel: Buhar / Yönetmen: Abdurrahman Öner (Türkiye)
Deneysel Dalında Jüri Özel Ödülü: Kaynak ABD / Yönetmen: Armağan Pekkaya (Türkiye)
En İyi Kurmaca: İstersen Babama Sor / Yönetmen: Helli Hardy (İsrail)