Farklı illerden ve yaş gruplarından oluşan 44 müzisyenin katıldığı etkinlikte Adana’dan Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvar öğrencisi 10 yaşındaki Elif Eroğlu katıldı. Bir hafta süren programda Royal College of Music'ten Prof. Ani Schnarch, Prof. Itzhak Rashkovsky, Prof.  Cihat Aşkın, Hakan Şensoy, Feza Gökmen ve Oğuzhan Kavruk gibi dünya çapındaki usta sanatçılar eğitim verdi.
Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahiplinde dünyaca ünlü orkestra şefi Rengim Gökmen’in genel sanat yönetmenliğinde hazırlanan masterclass programı, genç sanatçıların final konseri ve sertifika töreniyle sona erdi. İzmir Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen yaylı sazlar konserinde ise, genç sanatçıların keman ve viyolonselde hayat verdiği birbirinden güzel Klasik Batı Müziği yorumları, izleyicilerden alkış aldı.
Amaçlarının sanatçı gençlerin önemli müzik hocalarıyla biraraya gelmelerini sağlayarak, sanatsal vizyonu olan nitelikli gençler yetiştirmek olduğunu belirten projenin mimarlarından dünyaca ünlü keman sanatçısı Prof. Cihat Aşkın, “Çocuklar bu faklı çalışma ortamlarıyla önemli hocalarla çalışma imkanı bulup 'yaparak öğreniyorlar'. Bu sayede bilgi görgü ve tecrübeleri artarak sanatsal vizyon  sahibi oluyorlar. Bu gençlere imkan sağlayarak beyin göçünün engellenmesi çok önemlidir. Böylesine yetişen bir gençliğin dünyaya ve memleketimize iyi hizmetleri dokunabilir” dedi.
Sanat alanında Adana’ya olan hayranlığını dile getiren Aşkın, “Adanada yaylı sazlarda çok önemli müzisyenler yetişti. Çukurova Üniversitesi Konservatuvarı bu alanda değerli müzisyenlerin yetişmesinde önemli bir yere sahip” diye konuştu.

 Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Toğrul Ganiyev ise amaçlarının  nitelikli eğitim alan başarılı sanatçı  çocuklar yetiştirmek olduğunu ve yeni eğitim öğretim yılında da başarı çıtasını yukarıya taşıyacaklarına inandığını ifade etti.