Kadın olmanın zorluklarını irdelerken, kadının toplumda yaşadığı zorlukları, ötekileştirilmesi, baskı görmesi ve sözle veya elle tacize uğramasının, kadında oluşturduğu psikolojik zorluklara değinilirken, ne olursa olsun kadın için eğitimin ve meslek edinmesinin önemine vurgu yapılmak için sahnelenen oyun, kadının kimsenin tapulu malı olmadığını, oyun içinde verilirken, tüm zorlukların üstesinden gelen kadının gücünü gözler önüne sermektedir. Karışık Kaset Oyununu yazan ve oynayan Serpil Beylik, oyunun 2 perde, toplam 80 dakika sürdüğünü belirtti. Kadının yalnız olmadığını göstermek, güçlü olması için lazım olan şeyin kendisinde olduğunu fark ettirmek istediklerini ifade eden Beylik, “18-85 yaş grubu kadın ve erkekler hedeflendi. Bir ülkenin her alanda en güçlü ve en iyi durumda olabilmesi ancak kadın-erkek ayrımı yapmadan herkese iyi bir eğitim sağlamış olması ile mümkündür. Milletlerin kalkınması kadının eğitim düzeyine paralel gelişme gösterir” dedi.

Projenin Adana Büyükşehir Belediyesi ve bir çok STK tarafından desteklendiğini söyleyen Serpil Beylik, “Sonuç olarak; Sanat, farklı düşüncelerin çarpıştığı bir arenadır; farkındalık oluşturur. Sanat, toplumsal ve kültürel değişimi ve gelişimi hızlandırır. Sanatçı yenilikçi düşünceleri kitlelere ulaştıran bir öncüdür. Kadın sanatçı olarak var olabilmek, ancak kadın kimliğini özgür kılabilmekle mümkün görünüyor” şeklinde konuştu.

OYUNUN KONUSU

Dramaturgluğu Zerrin Akdenizli, Yönetmenliğini ise Gülşirin Şimşek’in yaptığı ‘Karışık Kaset oyunu, bir kadının, çocukluk ve ergenlik dönemlerinde yaşadığı baskıların olumsuz sonuçlarını gözler önüne sererken, çevresel faktörlerin ve eğitimin, kendi ayakları üzerinde durmak isteyen bir kadın için, ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. Ataerkil düzende kadının birey olmak için verdiği mücadeleyi, yaşadığı zorlukları; Hayallerini, hayallerini elde etmek için verdiği çabayı tirajikomik anlatırken, güldürüyor, güldürürken düşündürüyor.

Performansıyla izleyenleri oldukça etkileyen Serpil Beylik, oyun sonrası hayranları tarafından çiçek yağmuruna tutuldu. Fotoğraf çektirmek için sıraya giren sanatseverler, performansından dolayı oyuncu Serpil Beylik ve Yönetmen Gülşirin Şimşek’i tebrik ettiler.