Daha önce, Adana Kız Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Belkıs Yakıcı’nın gayretleriyle okula kazandırılan Halide Orcallı Kütüphanesi’nin ihtiyaçları, yine bu dernek tarafından karşılanıyor.

Mezun öğrenciler olarak, okulun tüm ihtiyaçları için taşın altına ellerini koyduklarını belirten Başkan Belkıs Yakıcı ve üyeler, şimdi de “Bir Kitap Bir Hayat Kampanyası” başlatarak önemli bir eksikliği daha gidermek için kolları sıvadı.

Okulda eğitim gören, 200’ü yatılı bin 200 öğrenci için kitap desteği beklediklerini belirten Başkan Yakıcı, “Kütüphanemizin bilgisayar ihtiyacını daha önce karşılamıştık.  Kız Lisesi, tarihi boyunca çok değerli mezunlar vermiştir. Biz de, önceki mezunlar olarak şu anda okuyan öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için Okul Müdürümüz Fatma Yılmaz ile yakın temas içerisindeyiz. Kütüphanemize yapılacak her bir kitap yeni mezunların daha donanımlı ve bilgili olmasına katkı koyacaktır. Kitap desteğinizi bekliyoruz. Bağışcılar, kitapları Süleyman Demirel Bulvarı üzerindeki okulumuza teslim