Adana Diş Hekimleri Odası Merhum Dt. Asım Savaş Toplantı Salonunda gerçekleştirilen sergiye İYİ Parti Adana Milletvekili Dt. Metanet Çulhaoğlu, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bahadır Ceyhanlı, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Batur Eroğlu, meclis üyeleri, İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı İlker Akça, hekim, diş hekimleri ile fotoğraf severler katıldı.

DT. FATİH GÜLER, “DETAYLARI ÖNEMSİYORUZ”

Serginin açılış konuşmasını yapan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Tüm dünyayı olumsuz etkileyen pandemi sürecinden normalleşme sürecine geçilmesi ile sosyal etkinliklerimize başlamış bulunuyoruz. Aynı fakültede okuduğum değerli meslektaşım Nevzat Hız’ın hızına yetişmek mümkün değil. Bakmakla görmek arasındaki detayları çok önemseyen meslektaşlarımız var. Mesleğimizin yanı sıra müzik, spor, edebiyat, resim, fotoğraf gibi farklı sanat dallarıyla uğraşan çok sayıda üyemiz var. Oda yönetimi olarak bizler kendi değerlerimize sahip çıkmaktayız. Bu tarz güzel örnekleri çoğaltma çabası içerisindeyiz. Fotoğraf Sergisine bir göz attım. Bizleri motive eden, sakinleştiren, baktığımızda bizleri dinlendiren, ilham veren, içeriği açısından etkileyen fotoğrafları için meslektaşıma çok teşekkür ediyorum. Özellikle yazdığı belge niteliği taşıyan kitaplarla da Adananın kültür hayatına da lever atlatarak Adanamıza kazandırdı. Hiç belli etmez ama çok yönlü, mütevazı bir insandır. İyi bir diş hekimi, iyi bir siyasetçi, iyi bir sporcu ve iyi bir ödüllü sanatçıdır. Gurur duyuyoruz.” dedi.

SONER ÇETİN, “FOTOĞRAFLAR SAKİNLEŞTİRDİ”

Sanatı ve sanatçıyı her zaman destekledikleri söyleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “On parmağında on marifet olan belediyemizin Meclis Üyesi Nevzat Hız’ı yürekten kutluyorum. Çektiği her fotoğrafta heyecan duyuyorum. Fotoğraflara bakarken sakinleştiğimi hissettim. Adanamıza katkıları artı değer taşımaktadır. Başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

METANET ÇULHAOĞLU, “SANATI SEVEN MESLEK GURUBUYUZ”

‘Hikayeler’ adlı fotoğraf sergisine katılmak için Adana’ya geldiğini ifade eden İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, “Dişhekimleri ve hekimlerin kendi mesleklerinin dışında farklı faaliyetler içerisinde bulunduklarını hepimiz biliyoruz. Sanatı seven meslek gurubuyuz. Ben de meslektaşım Nevzat ile Amatör Fotoğrafçılar Derneği (AFAD)’nin kursuna katıldım. Yurtdışında çektiğim fotoğraflarım var. Bir sonraki sergiyi de birlikte açacağız inşallah. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

DT. M. NEVZAT HIZ, “HER FOTOĞRAF DUYGU TAŞIYOR”

Fotoğraf Sanatçısı Dt. M. Nevzat Hız, yaptığı konuşmada “Bazı fotoğraflarım gerçek yaşamdan kesitleri sunarken bazılarında sosyal adaletsizliği vurgulamakta, bazılarıda önünden geçenin farketmediği güzel detayları yakalamaktayım. ‘Hikayeler’ adını verdiğim bu sergim özellikle Adana’dan ve Anadolu’nun; Konya Ereğli  İle  Seydişehir, Mersin Gülnar, Bilecik Bozöyük, Van Depremzedeleri, Niğde Demirkazık ve  Maraşın iyi insanlarının ‘O AN’larını içermektedir. Ben Siyah Beyaz fotoğrafları da çok seviyorum. Bazı kareleri çok daha iyi anlatıyor. Bazı fotoğraflar vardırki tartışmaya yer bırakmaz. Bazen en güçlü delil bazen en güçlü tanıktır. Kısaca fotoğraf güç’tür. Bazen baktığınız fotoğraf ruhunuza dokunur gerçek manada etkilenirsiniz. Fotoğraf asla yalan söylemez. Çektiğim her fotoğrafın bir duygu taşıdığına inanıyorum. Ben fotoğraflarıma bakılmasını değil, incelenmesini arzu ediyorum. Sizlerden gelecek eleştiriler bir sonraki çalışmalarıma ışık tutacaktır. Bugün buraya gelerek beni desteklediğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyor, sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Milletvekili Metanet Çulhaoğlu ve ADO Başkanı Dt. Fatih Güler, Dt. M. Nevzat Hız’a teşekkür ederek günün anısına plaket verdi. Sergi 9 Ekim 2021 Cumartesi Gününe kadar açık kalacak.