Sanat Evi'nde resim eğitimi gören, aralarında ADSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cahit Sınmaz'ın da bulunduğu 15 kursiyer, yılbaşı sergisi açtı.
Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Gazipaşa Mahallesi'nde bulunan Nezih Sanat Evi Fuayesi'nde yapılan sergiye çok sayıda sanatsever ilgi gösterdi. Kursiyerlerin çeşitli çalışmalarının sergilendiği etkinlikte konuşan Nezihe Tansuğ, "Ben 50 yıldır sanatla ilgileniyorum. Son 8 yıldır resimle uğraşıyorum. Burada kursiyerlerimize ücretsiz verdiğimiz eğitimlerin ardından böylesi başarılı eserlerin çıkması bizi gururlandırıyor" dedi.
İŞADAMI RESSAM
Nezih Sanat Evi'nde eğitim gören Adana'nın ünlü sanayicilerinden Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cahit Sınmaz ise, "Öğrenmenin yaşı yok. Sanatla ilgilenmek ruhu dinlendiriyor. İnsanın farklı alanlarda kendisini yenilemesi çok önemli. Nezihe Tansuğ bizim çok yakınımız. Burada bulunmak çok önemli" diye konuştu.
Yaklaşık 2 aydan bu yana eğitim gördüğünü ve büyük keyif aldığını kaydeden Sınmaz, sanayici ve iş insanlarına da çağrıda bulundu. Sınmaz, “Kendilerine zaman ayırsınlar. Resim sanatıyla ilgilendiklerinde büyük bir keyif alacaklarını ve huzur bulacaklarını görecekler” diye konuştu
Sergide Nezihe Tansuğ ve Cahit Sınmaz’la birlikte Nursel Çoban, Birgül Can, Aytekin Kökenler, İbrahim Yödek, Melahat Sabancı, Muzaffer Aygül, Bilge Doğukanlı, Gülsüm Öztural, Gülay Kumartanga, Süheyla Dilmaç, Zeynep Yener, Nur Yırtıcı, Mübeccel Arık ve Osman Yiğit Çözer’in resimleri de sergilendi.