Yurt dışından katılan yayınevleri, telif ajansları ve konuk yazarların  iştirak ettiği fuara katılım oldukça yoğundu. Onur konuğunun Gülten Dayıoğlu’nun olduğu fuarda sayısız kalem sevgili okurlarıyla buluşmanın keyfini yaşarken; konuk ülke olarak Hollanda’nın olduğu fuarda yabancı yazarlara ve yayınevlerine de ev sahipliği yaptı.
Yediden yetmişe her yaştan okur severlere yönelik ücretsiz olarak çeşitli etkinliklerin gerçekleştiği fuarda; Öpücük Kıvamında adlı eseriyle büyük bir ilgi ve beğeni toplayan Mehtap ŞAFAK’ta okurlarıyla buluştu.
İlk imza gününü TÜYAP’ta gerçekleştirmenin keyfini, onurunu ve sevincini yaşayan Şafak,‘Benim ilk sınavımın, ilk kırmızı kurdelesini fuarda taktım göğsüme, bu özel günümde hem okurlarımla hem de sayısız saygın yazarlarla aynı havayı koklamak ruhumu besledi. Bir zamanlar hayranlıkla okuduğum izlediğim ve halende izlemeye, okumaya devam ettiğim güçlü kalemlerle aynı kulvarda olmak, bana farklı bir duygu yaşatırken; fuara olan yoğun ilgi ile okur oranımızdaki artışı görmek ise beni ayrıca mutlu etti.’ diyerek duygularını dile getirdi.
Şafak, ‘Fuarın sadece Türkiye için değil dünya edebiyatının gelişimi için önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum. TÜYAP’ın Türk edebiyatının penceresini dünyaya açmasında büyük etkisinin olduğu şüphesiz. Artık Türk edebiyatı hak ettiği yere yavaş yavaşta olsa yaklaşmaktadır’ dedi.
İkinci Adam yayınevinden çıkan Öpücük Kıvamında ile Aralık ayı içerisinde Ankara İmge Kitabevi’n de Ankaralı okurlarıyla da buluşacak olan ŞAFAK, kitap okuma alışkanlığıyla ilgili ‘Kültürel etkinlikleri sıklaştırmamız oldukça önemli. Kitaplar da bu etkinliklerin başında yer almaktadır. Kitap okumak düşünceleri olgunlaştırır. Düşüncelerimizi besleyerek, geliştiren ve çabuklaştıran ana kaynaklardan biridir. Okuyarak algı hızımızı arttırdığımız bir gerçek. Zihnimizi süslemeye, karar verme yeteneklerimizi geliştirmeye yarayan okuma serüvenimiz insanı olgunlaştıran, erdemli kılan, destekleyici bir unsur. Toplum olarak maalesef okuma oranımız hâlâ oldukça düşük. Yeni kuşağın bizi daha ileri taşıyabilmesi için kitap alışkanlığını kazandırmamız gerekmektedir’ dedi.