Bu yıl 7-9 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda en coşkulu gün, Adanalılar ve kente gelen turistlerin rengarenk kostümleriyle sokak ve caddeleri dolduracağı 8 Nisan cumartesi günü olacak. Adana’ya önemli bir canılılık ve turizm hareketi yaşatan karnavalda ayrıca çok sayıda sanatsal, kültürel ve sportif etkinlik de organize edilecek. 

Adana sokaklarını bir şölen havasına çevirecek karnaval, her yıl olduğu gibi ünlü simaları da Adana’da buluşturacak. Portakal Çiçeği Karnavalı'na çok sayıda sanatçı ile birlikte iş ve cemiyet hayatından çok sayıda ünlü isim de katılacak. Portakal Çiçeği Karnavalı için Adana'ya gelecek isimler arasında Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Bedri Baykam, Menderes Samancılar, Emre Karayel, Timur Savcı, Arif Keskiner, Nebil Özgentürk, Erdal Cindoruk, Rıza Akın, Murat Hasarı, Faruk Tınaz, Levent Veziroğlu, Nur Veziroğlu, Levent Özdilek, Mehmet Turgut ve Galip Erdal bulunuyor. Ayrıca Gripin, Redd ve Kolpa grupları da müzikseverlere unutulmayacak bir karnaval yaşatacaklar. 


Atilla Özdemiroğlu Şarkılarıyla Anılacak
Karnaval etkinlikleri arasında geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan müzik adamı Attila Özdemiroğlu da unutulmadı. Çukurova Devlet Senfoni Orkeskestrası’nın eşliğinde Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Gripin ve Güvenç Dağüstün, Attila Özdemiroğlu şarkılarını seslendirecek. Herkesin katılımına açık olacak konser 9 Nisan’da Mimar Sinan Amfi Tiyatro’da düzenlenecek.

Bozkurt; “İlkemiz Hoşgörü”
Karnavalın fikir önderi Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, beşinci kez düzenlenecek karnavalın toplumun her renginden farklı kesimleri gerçek bir kardeşlik havasında, hoşgörüyle birlikte olmaya davet ettiğini dile getirerek “5 yıldır karnavalın en önemli ilkesi kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklaması olmuştur. Karnaval günlerinde asayiş olaylarının olmaması, herkesin dostça, sevgi içinde ortak bir değerde buluşması bizleri mutlu ediyor. Adanalıları ve dışarıdan gelecek tüm misafirlerimizi portakal çiçeği mucizesinin yarattığı sevgi, kardeşlik ve hoşgörü dolu bir atmosferde güzel anlar geçireceğine yürekten inanıyorum“ dedi. 


Etkinlikler Dolu Dolu
Nisan’da Adana’da - Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın 5’incisi, öncekiler gibi yine dopdolu geçecek. 7-8-9 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan karnavalda yarışmalar, konserler, sergiler, söyleşiler, belgesel gösterimleri, felsefe etkinlikleriyle katılımcılar unutulmaz günler yaşayacak. Karnaval kapsamında 4 muhteşem isim ve müzik grubu da konser verecek. Galleria Karnaval Yerleşkesi’nde gerçekleşecek konserlerde 7 Nisan Cuma günü saat 19.00’da Redd grubu ve Umut Kuzey, 8 Nisan Cumartesi günü yine aynı saatte Pandora ve Kolpa grupları katılımcılarla buluşacak. 

Haydi Karnaval Koşusuna 
Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” etkinlikleri arasında bu yıl “Ödüllü Halk Koşusu” da düzenlenecek. Ödüllü Halk Koşusu 9 Nisan saat 9’da Adana Tarihi Büyüksaat Kulesi önünden başlayacak ve Merkez Park’ta sona erecek. 
Karnavalda ayrıca Merkezpark’ta 9 Nisan Pazar günü saat 11’de 800 metrelik kostümlü karnaval koşusu ile birlikte Elisa&Gökçe Anne Baba Çocuk Koşusu da düzenlenecek. Herkesin katılımına açık olacak kostümlü karnaval koşusuna  katılımcılar ister kendi hazırladıkları ilginç kıyafetleriyle ya da organizasyonun hazırlayacağı kostüm sepetinden alacakları kıyafetlerle koşabilecekler. Elisa&Gökçe Anne Baba Çocuk Koşusu’na da  anne babalarıyla birlikte dileyen her çocuk katılabilecek. 

“Kostüm Tasarım Yarışması”
Nisan’da Adana’da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda ‘Kostüm Tasarım Yarışması’ yine büyük heyecana sahne olacak. Başkanlığını Ümit Temurçin’in üstleneceği jüri tarafından belirlenip finale kalan 10 kostüm arasından ilk 3 dereceye girenler karnavalın gala gecesindeki defilede açıklanacak. Kostüm yarışmasında birinci olan yarışmacı 5 bin lira para ödülünün yanı sıra Ümit Temurçin’in eşlik edeceği ‘Premiére Vision Paris Fuarı’ ziyareti ile ödüllendirilecek. İkinci olan yarışmacı 3 bin lira, üçüncü olan yarışmacı da 2 bin lira para ödülü ile birlikte İstanbul Moda Akademisi’nde dikiş teknikleri eğitimi almaya hak kazanacak.

TJK Portakal Çiçeği Koşusu 
Bu yılki karnavalda Türkiye Jokey Kulubü’nün Adana programında Portakal Çiçeği Koşusu da yer alacak. Adana Hipodromu’nda yapılacak koşu 9 Nisan Pazar günü saat 19:30’da koşulacak.