Her ikisi de Adanalı olan Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt’un Hürriyet Gazetesi Yazarı Ayşe Arman’a bir röportajında açıkladığı Adana’nın her yıl Nisan ayı başında tüm şehri bir baştan bir başa saran ‘Portakal Çiçeği kokusunu’ tüm dünyaya duyurma talebi 2013 Nisan ayında gerçekleşmiş oldu. 12 Nisan Cuma günü İstanbul’dan sanatçı ve medya temsilcilerinin Adana’ya gelişiyle başlayan etkinlikler dizisi 13 Nisan Cumartesi günü Vali Konağı önünde başlayıp İstasyon Meydanı’nda sona eren renkli ve coşkulu karnaval yürüyüşüyle devam etti.

 

Geçiş güzergâhında hissedilen yoğun portakal çiçeği kokusu karnavala katılan özel kostümlü katılımcılar başta olmak üzere karnaval geçişini izlemek için yol boyunca dizilen binlerce vatandaşı heyecanlandırdı. Portakal Çiçeği Karnavalı’nın en coşkulu anları özel kostümleriyle karnaval yürüyüşüne katılan ekiplerin yürüyüşü esnasında yaşandı. Başta askeri bandonun çaldığı popüler müzik parçaları eşliğinde yürüyüşe geçen binlerce kişilik kortejde renkli anlar yaşandı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk ve Ali Haydar Bozkurt’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen karnaval yürüyüşüne Ak Parti Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan, Necdet Ünüvar, Şükrü Erdinç ile çok sayıda davetli katıldı.

Karnaval yürüyüşünün noktalandığı İstasyon Meydanı’nda katılımcıların coşkusu deyim yerindeyse zirvedeydi. Karnaval etkinliklerini izlemek için meydanı dolduran onbinlerce Adanalı şehri böyle bir organizasyona kavuşturan Vali Coş, Başkan Öztürk ve Bozkurt’u alkışladı. İstasyon Meydanı’nı dolduran onbinlerce kişilik coşkulu izleyicilere seslenen Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, “Her yönüyle bir numara olan Adanadımızın gür sesini ve portakal çiçeği kokusunu tüm dünyaya duyurmayı amaçladığımız karnavalımıza hoş geldiniz. Portakal Çiçeği Karnavalını siz istediniz biz gerçekleştirdik. Bundan böyle de Adanalı efendi biz hizmetkar olacağız. Siz isteyeceksiniz biz gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Karnaval organizesine katkı veren kuruluş temsilcilerine teşekkür plaketi verilmesinin ardından Keremcem konserine geçildi. Karnaval şehrin farklı noktalarındaki renkli etkinliklerle Pazar günü boyunca da devam etti.