Adana’nın Seyhan Belediyesi tarafından yaz aylarında uygulamaya koyan ve her akşam bir mahallede kurulan yazlık sinemalara halk yoğun ilgi gösteriyor. Şakirpaşa Mahallesi kapalı semt pazarında kurulan yazlık sinemada Türk sinemasının sevilen filmlerinden Şener Şen, Meltem Cumbul ve Timuçin Esen’in başrolünü oynadığı “Gönül Yarası” filmi gösterildi. Filmi izlemeye Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da katıldı.

YAZLIK SİNEMA KÜLTÜRÜ

Filmin başında Şakirpaşa mahalle sakinlerine bir konuşma yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, eskiden insanların tek eğlencesi olan yazlık sinema kültürünü yaşatabilmek adına yazlık sinemayı her gün bir mahalleye kurduklarını söyledi, bu uygulamadan vatandaşların çok memnun olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, katılımların çok yoğun olduğunu söyledi. Başkan Zeydan Karalar ayrıca, “Seyhan Belediyesi Türkiye’de marka oldu. Yazlık sinemalar dahi örnek oldu. Yazlık sinemalarımızda birbirimizi görmek hasret gidermek için bir araya geliyoruz. 4.5 yıldır çalışıyoruz. Şimdiye kadar hiç olmadığı kadar Seyhan’da kültür sanat etkinliği oluyor. Adana’da kültür sanat unutulmuştu. Oysa Adana Yılmaz Güney’ler Yaşar Kemal’ler gibi onlarca dünya çapında sanatçı yetiştirdi. Kültürün-sanatın olduğu yerde yardımlaşma, güzellik, aydınlık olur” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN KARALAR VATANDAŞLARLA BİRLİKTE İZLEDİ

Konuşmanın ardından Başkan Zeydan Karalar, vatandaşlar ile birlikte “Gönül Yarası” filmini izledi. Film sırasında Seyhan Belediyesi’nce ücretsiz olarak çekirdek, patlamış mısır ve gazoz dağıtıldı.