Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde açılan ve bir hafta süreyle gezilebilecek olan sergide cam, çini, porselen, seramik, ahşap boyama, ebru ve resim kurslarında eğitim gören kursiyerlerin eserleri yer alıyor. Serginin açılışında konuşan Başkan Prof. Dr. Azim Öztürk, “SEYMER’lerimiz artık Seyhan’daki her evde birer mezun ya da kursiyeri bulunan devasa bir organizasyon haline geldi. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bizden yıllar önce bu faaliyete başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSMEK’lere çoktan yetiştik. Bazı branşlarda İSMEK’i dahi geride bıraktık. Gerek İstanbul merkezli İSMEK’ler gerekse diğer şehirler ve belediyeler mesleki ve hobi amaçlı kurslarla ilgili bizim çalışmalarımızı örnek alır hale geldiler” dedi.

Kültür Merkezi fuayesinde açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergi SEYMER Koordinatörü Nurten İrday’ın rehberliğinde gezildi. Törene katılanların büyük beğenisini toplayan ürünlerin başında bulunan kursiyerler de yaptıkları ürünler hakkında sergiyi gezenlere bilgi verdi. Resim sergisinin girişinde ebru çalışması yapan bir kursiyer sergiyi gezenlerin ilgi odağı oldu. Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, ebru çalışması yapan kursiyerin iki aydır bu kursa devam ettiği halde başarılı ürünler ortaya koymasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi Seramik Sanatları sergisinin ardından, kuruluşunun üzerinden yaklaşık sekiz yıl geçen SEYMER’in kursiyerler üzerindeki etkisini anlatan tiyatro gösterisi sahnelendi. SEYMER tiyatro kursu öğrencilerinin sahnelediği iki perdelik oyun izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Etkinlikler çerçevesinde, sergide ürünleri yer alan kursiyerlerden her branşın en başarılı öğrencisine de birer hediye verildi.
Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk’ün eşi Betül Öztürk ile ev sahipliğini yaptığı sergi ve tiyatro gösterisine Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Dekanı Prof. Dr. Yusuf Güranar, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Turgut, Seyhan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Temel, Seramik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necdet Sakarya, Belediye Meclis Üyeleri ile kursiyerlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.