Serginin açılışına; Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra, Adana Gençlik Merkezi Müdür Vekili Habip Bilgin, Çukurova Halk Eğitim İlçe Müdür Yardımcısı Aykut Ocak, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Yöneticileri, Kursiyerler ve çok sayıda sanatsever vatandaş katıldı. Sergiyi gezen davetliler, Eğitmen Serap Hörüs tarafından bilgilendirildi. 


Serginin açılışını yapan ve ilgiyle gezen Beyhan Demirtaş, “Açılışın gerçekleştirilmesinin ardından sergilenen eserleri büyük bir ilgi ve dikkatle inceleyerek eserler hakkında bilgiler aldı. Demirtaş; ‘‘Osmanlıdan günümüze kadar gelmesine rağmen günümüzde  unutulmaya yüz tutan Sim Sırma sanatının, genç nesillerimize böyle güzel bir etkinlikle aktarılmasından memnuniyet duyuyoruz. Bizden sonraki nesillere kültürümüzün, geleneğimizin, örf ve adetlerimizin aktarılması amacıyla bu tarz etkinliklerin gerçekleştirilmesi bizim için oldukça önemli. Sim Sırma sanatıyla nakşedilmiş eserlerden oluşan ve büyük bir emeğin ürünü olan serginin hazırlanmasında emeği geçen Eğitmen Serap Hörüs ve öğrencilerini tebrik etti.” Demirtaş ayrıca, Adana Gençlik Merkezi ve Çukurova Halk Eğitim Müdürlüğüne de katkılarından dolayı teşekkür etti. 
Serap Hörüs; “Sergimize Gösterilen İlgi’den Çok Mutluyuz”


Geleneksel Türk İşleme Sanatı Eğitmeni Serap Hörüs, serginin kapanışında yaptığı konuşmada, Adanalıların gösterdiği yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Hörüs şöyle devam etti. “Bu sergiyi hazırlarken en büyük hedefimiz genç nesillere, unutulmaya yüz tutmuş Geleneksel Türk İşleme Sanatı Sim Sırmanın, Allah’ın 99 isminin geleneksel sanatımız olan sim sırmayı nakış alanında icra ederek, Esmaül Hüsnanın bilinirliğini genç nesile aktarmaktı. Sergimiz boyunca gençlerimizin yoğun ilgisi emeklerimzin boşa gitmediğinin en büyük göstergesiydi. Düzenlediğimiz bu tür kurslar ile yaygın ve kültürel eğitim faaliyetleri planı kapsamında, ülke genelinde kaybolmaya yüz tutan el sanatlarımızı yaşatmak, tanıtmak, kültür ve sanat sevgisinin yayılmasını temin etmek, bu sanatları aslına uygun olarak öğretip, eğitilmiş elamanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak en büyük ideallerimizden biridir. Bu nedenle bu serginin gerçekleşmesinde çok büyük emekleri olan, başta Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş ve kıymetli eşi Beyhan Demirtaş’a, bizleri 7/24 atölyelerini açan ve her ihtiyacımızda yanımızda olan Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun’a, Çukurova Halk Eğitim Merkezimizin değerli yöneticilerine, benimle birlikte emek sarfeden tüm öğrencilerime ve gösterdikleri ilgiyle bütün yorgunluğumuzu gideren Adanalı hemşerilerimize yürekten teşekkür ediyorum.”