Ceyhan Şairler, Ozanlar ve Yazarlar Derneği Başkanı Ali Atar, geleneksel hale gelen şiir yarışmasının bu yıl beşincisini düzenlediklerine dikkat çekerek, "Türkiye genelinde açmış olduğumuz şiir yarışmasına gösterilen ilgi bizleri memnun etti. Yarışmamıza katılan tüm şairlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Jürinin değerlendirmesi soncunda: Eskişehir’den Şerife Gündoğan “Karatoprak” isimli şiiri ile Aşık Abudvahap Kocaman Ödülü,  Osmaniye’den Aşık Feymani ‘Hava Topak Su’ isimli şiiri ile Aşık Veysel Ödülü,  Balıkesir’den Sevgi Aslan ‘Seveceksen Beni’  isimli şiiri ile Karacaoğlan Ödülü, Eskişehir’den Dr. Nedim Ucar, ‘ Bu Dünya Bizim’ isimli şiiri ile Lokman Hekim Ödülü, Niğde’den Uğur Mumcu Yalçın ‘Ne Sen, Ne Ben’  isimli şiiri ile Dadaloğlu Ödülü, Balıkesir’den Ahmet Yılmaz Tuncer, ‘Suyu Öpmek’  isimli şiiri ile Şahmeran ödülüne layık görülmüşlerdir.

 Ayrıca genç yaşta hayata gözlerini yuman Anadolu Ajansı Ceyhan Muhabiri İrfan Kurt adına özel ödülü ise Amasya’dan Ali Cem Akbulut, ‘Ateş, Hava Su Toprak’ isimli şiiri ile layık görülmüştür.

Ödül Töreni 10 Mayıs 2014 Cumartesi günü Saat 20.00’de Ceyhan Yaltır Kardeşler Konferans Salonu’nda yapılacak.