BİR ÜLKEYİ EN İYİ SANATÇILAR ANLATIRLAR

Altınoran Sanat Platformu Başkanı Dr. Haluk Uygur’un küratörlüğünde ve Çukurova Belediyesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen “Söz Çizginin” adlı serginin açılışına çok sayıda sanatsever ve Turhan Selçuk’un kızı Dr. Aslı Selçuk da katıldı. Sergiye katkı yapmaktan, etkinliği 1 Mayıs gibi emeğin bayramında başlatıyor olmaktan ve usta bir sanatçıyla aynı havayı solumuş ve aynı lisede okumuş olmaktan çok özel bir mutluluk duyduğunu ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bir ülke sadece dağları, ovaları, nehirleri, siyasetçileriyle değil, en iyi böylesi sanatçılarıyla anlatılır” dedi.

ÇUKUROVA AKADEMİDE KARİKATÜR BÖLÜMÜ

İzleyicilerden gazeteci-yazar Çetin Yiğenoğlu’ndan gelen “Bir karikatür evi düşünülmez mi?” önerisine “Tabii ki” yanıtını veren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Kurmayı planladığımız Çukurova Sanat Akademisi’nde, çizgileriyle dünyaları anlatan, çelişkilere ve haksızlıklara dikkat çeken, gericiliğe karşı kararlı bir duruş sergileyen sayın Turhan Selçuk için özel bir bölüm veya bir karikatür evi düşünüyoruz” diye konuştu. Etkinlikte Söz Çizginin kitabını imzalayan Aslı Selçuk “1941’de Adana’nın çamurlu yollarına dikkat çekmek için babamın çizdiği karikatürler aydınlık oldu” diye konuştu.

SERGİ İKİ HAFTA BOYUNCA İZLENİMDE OLACAK

Üç yıl önce kaybettiğimiz usta karikatür Turhan Selçuk’un 39 özgün eserinin yer aldığı Altınoran Sanat Galerisi’ndeki “Söz Çizginin” adlı sergi iki hafta boyunca açık kalacak. Etkinlikte Söz Çizginin Turhan adlı 147 sayfadan oluşan kitap kızı Aslı Selçuk tarafından imzalanırken kitabın hazırlanmasında emeği geçen Altınkoza Genel Müdürü Candan Yaygın’a Başkan Soner Çetin tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Etkinlikte ayrıca Prof. Dr. Sezgin Güven tarafından “Çocuk Olmak” adıyla müzikli saydam gösteri gerçekleştirildi.