Adana Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi’ndeki Edebiyat günlerine yapılan birbirinden güzel ve anlamlı etkinliklerle  devam ediliyor.  Önceki gün yapılan söyleşide Işık Öğütçü, babası  Adanalı ünlü  yazar Orhan Kemal’i anlattı.

Adana İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan’ın açılış konuşmasıyla  başlayan söyleşide yazar Işık Öğütçü, babası Orhan Kemal’in hayatını anlatarak babasının yazarlığa başlayış öyküsüyle edebiyatçı kişiliği hakkında bilgi verdi.

Babası Orhan Kemal’in edebiyatçı kişiliği kazanmasında Bursa Cezaevi’nin  dönüm noktası olduğunu belirten yazar Işık Öğütçü, ‘’Babam Mehmet Raşit Öğütçü, 1940 yılında Bursa Cezaevinde 36 yaşındayken Nazım Hikmet ile tanışıyor. Aynı koğuşta kalıyorlar. Babam, Nazım Hikmet’e cezaevinden önce yazdıkları şiirleri ile cezaevindeki şiirlerini gösteriyor. Babamın  İlk şiirine berbat diyen Nazım Hikmet gösterdiği diğer şiirleri de beğenmediğini söylüyor. Günler sonra babam şiiri bırakıp düz yazı yazmaya başlıyor. Masanın üzerinde yazdığı yazıyı tesadüfen Nazım Hikmet görüyor ve koğuştakilere bu yazıyı kimin yazdığını soruyor. Babam da gene beğenmeme kokusuyla kendi yazdığı yazıyı söylemek istemiyor  daha sonra cesaretlenip yazıyı kendinin yazdığını söylüyor. Nazım Hikmet te kendisine telkinde bulunarak  sen bu yolda devam et diyor . Babam da bu sayede hikaye yazmaya devam ediyor ve hikaye yazarı oluyor’’dedi.

Yazar Işık Öğütçü, babası Mehmet Raşit Öğütçü’nün, Orhan Kemal adını 1943 yılında ilk öykü kitabı olan ‘’Asma Çubuğu’’yla kullanmaya başladığını sözlerine ekledi.

Adana İl Halk Kütüphanesi ile Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi personelinin yanı sıra Erkek Lisesi yöneticileri ve öğrencilerinin katıldığı söyleşi büyük bir ilgi ve hayranlıkla dinlendi. Adana Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi salonunda yapılan söyleşi sonunda çeşitli soruları da yanıtlayan Işık Öğütçü’ye  Adana İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan tarafından bir plaket verildi. Adana İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan, söyleşi  etkinliğinin 13. Kare Sanat Festivali kapsamında istekleri üzerine Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesinde  yapıldığını ifade ederek,Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile yazar Işık Öğütçü ve katılımcılara teşekkür etti. Müdür Arslan, Edebiyat ve Sanat konulu etkinliklerinin bundan sonra da devam edeceğini söyleyerek Adanalıları etkinliklere katılmaya davet etti.