Kültür-Sanat

"Kurtuluş"a doğru: "Adana" temalı sergi

Abone Ol

Adana Valiliği himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün koordinesinde gerçekleştirilen etkinlikte Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) Adana Şube Başkanlığına bağlı 18 sanatçının yaklaşık 40 eserinden oluşan Adana temalı resimler ile İl Halk Kütüphanesinde bulunan Adana’nın tarihi ve kurtuluşuyla ilgili kitaplar sergileniyor. 

Vali Elban, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte Adana’nın tarihi, doğası ve kültüründen esinlenerek, sanatçı gözünden resmedilen eserleri tek tek inceleyerek sanatçılardan eserleriyle ilgili bilgi aldı. Etkinlik sırasında sanatın önemine değinerek “Sanatın olduğu her yere geliriz.” diyen ve Adana’nın kurtuluşunun 100. yıl dönümünü layıkıyla kutlamak amacıyla il genelinde gerçekleştirilen etkinliklerin her birinin çok anlamlı olduğunu belirten Vali Elban, kutlamalara anlamlı bir kültürel etkinlikle destek verilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu kaydetti.

Vali Elban, 22-27 Aralık tarihleri arasında tüm halkın ziyaretine açık olacak serginin hazırlanmasında emeği geçen GESAM Adana Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gülşen Doğan ile sanatçılara teşekkür etti.