Çift evliliklerinin ilk yıllarında çocuk sahibi olmak için tıbbi yönden her türlü çabayı göstermelerine rağmen, anne ve baba olma sevincini yaşayamamışlardı. Deyim yerindeyse kırkından sonra anne ve baba olan çift mahallenin ilgi odağı oldu. Çifti ilk kutlayanlardan birisi de Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci oldu.

Adana’da Aksantaş (Paktaş) fabrikasından emekli olan Tahsin Umut (56) ile ev hanımı eşi Selma Umut (46) bundan 26 yıl önce evlendiler. Her çift gibi Tahsin ve Selma Umut çifti de anne ve baba olmayı çok istiyordu. Bunun için gerekli çabayı gösterdiler. Hatta tıbbın imkanlarından da faydalanarak gerekli tedavilerini yaptırdılar. Buna rağmen bir çocukları olmamıştı. Gençlik yıllarını yavaş yavaş geride bırakmaya başladığı ve Tahsin Umut’un emekli olduğu  “Artık çocuk sahibi olmamız Allaha kaldı” dedikleri bir dönemde Allah onlara Tuana (Cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası) ismini koydukları kız evladı verdi.

Tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmayı düşünmediklerini belirten Tahsin-Selma Umut çiftin bebeği normal bir doğumla hastanede 20 gün önce dünyaya geldi. Baba Tahsin Umut, yıllar önce çocuk sahibi olmak istediklerini bunun için hastaneye gittiklerini belirterek, “Ancak çocuğumuz olmayacak düşüncesiyle bırakmıştık. Son 10 yıldır da böyle bir çabamız yoktu. Çuğumuzun olmayacağını düşündüğümüz bir dönemde Allah bu  evladı bize verdi. İnşallah hayırlı bir evlat olur.” dedi.

İlçe’de “Hoş geldin bebek” projesini uygulayan ve bu kapsamda aileyi ziyaret ederek bebeklerine “hayırlı olsun” diyen Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ailenin mutluluğunu paylaştı. Başkan Zenbilci, Sarıçam’ın yeni ve gelişmekte olan bir ilçe olduğunu belirterek, “Burada sosyal projelere önem veriyoruz. Bu projelerden birisi de ‘Hoş geldin Bebek’ projesidir. Görevli arkadaşlarımız 4-5 aylık dönemde yaklaşık 650 yeni doğan bebeğe giderek hoş geldin dediler. Belediyemizin hediye paketini ve çocuk gelişimi ile ilgili kitabımızı takdim ediyorlar. Ayrıca belediyemizden beklenti ve taleplerini de alıyoruz.”diye konuştu.