TMMOB JMO Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çukurova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri, bürokratlar, kamu kuruluşları ile serbest ve özel firmalarda çalışan jeoloji mühendisleri aileleri ile birlikte çok sayıda davetlinin katıldığı gecede açılış konuşmasını yapan JMO Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar,” Her yıl Geleneksel “Jeoloji Gecesi” düzenlemekteyiz. Bu tür sosyal etkinlikler yılda bir kez de olsa meslektaşlarımızın birlikte olması, kaynaşması ve dayanışmasını sağlamak açısından önemlidir. Ayrıca bu tür etkinlikler çok zor şartlarda görev yapan meslektaşlarımızın biraz da olsa stresten uzaklaştırma amacını taşımaktadır. Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimizden bu güne kadar meslektaşlarımızın birlikteliğini ve kaynaşmalarını sağlamak adına yoğun bir çalışma gösterdik. Çünkü bizler mesleğimizin daha da ileriye gidebilmesi için bunun şart olduğunun bilincindeydik. Düzenlediğimiz “jeoloji Gecesi”ne yoğun katılımınız bu konuda ne kadar haklı olduğumuzun bir göstergesidir. Bu konuda olduğu gibi diğer mesleki konularda, meslektaşlarımızın istihdamı, ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi yönünde yaptığımız çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Ayrışmanın mesleklerine ve meslek örgütü olan Jeoloji Mühendisleri Odasına zarar vereceğinin kaçınılmaz olduğuna vurgu yapan Dr. Tatar,”Zaman ayrışmanın değil, birlikteliğin zamanıdır. Bu birlikteliğin sağlanmasında yaptığımız çalışmaların neticesinde yönetim kurulu olarak başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Mesleğimizin ve meslek örgütümüzün daha iyi yerlere gelmesi için siz üniversitelerde görev yapan değerli hocalarımızın, kamu ve özel sektörde görev yapan meslektaşlarımızın ve sevgili öğrenci arkadaşlarımızın hep birlikte desteğiyle mümkün olacaktır. Bizler göreve geldiğimiz günden itibaren tüm üyelerimizi ayrım yapmadan kucaklayan, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın geleceğine sahip çıkmak adına çalışmalar yaptık. Yönetim Kurulumuz önümüzdeki süreçte de mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarını tespit ederek, demokratik platformlarda tartışarak çözüm üretme yönünde faaliyetlerini sürdürecektir. Yönetim kurulumuzun başarısı ancak sizlerin desteği ve katkılarıyla mümkündür. Bu nedenle bu gün burada olduğu gibi bundan sonrada siz meslektaşlarımızın desteğini ve katkılarını bekliyoruz” şeklinde konuşan Dr. Tatar,” Ne yazık ki mesleğimiz genellikle afetlerden sonra gündeme gelmektedir. Oysa jeoloji Mühendisliğinin önemi hayatın her alanında giderek artmaktadır. Deprem, sel, heyelan vb. gibi doğa olaylarının yanı sıra imar planları, yeni yerleşim alanlarının seçimi, ulaşım, yer altı kaynaklarımızın aranması, bina baraj gibi yapılar jeoloji mühendisliğinin önemini ortaya koymaktadır. Yöneticilerin bu durumu göz ardı etmemeleri zorunludur” dedi.

Konuşmasından sonra masaları gezen Dr. Mehmet Tatar davetliler ile tek tek ilgilendi. Verilen yemeğin ardından Grup Meşk’in çalıp, seslendirdiği parçalar eşliğinde geceye katılan mühendisler gecenin ilerleyen saatlerine kadar dans edip, halay çekerek stres attılar.