Adana'da faaliyet yürüten Güneş Plus Restaurant ta takvim yaprakların 12.12.2012 şeklinde sıralandığı yüz yılın son kesiştiği gün için düzenlenen özel bir gecede sahne alan Türk Sanat Müziğinin usta yorumcularından Yılmaz Morgül, sevilen parçalarını bir kez daha Adanalı hayranları için seslendirdi.  Bir hayranı sahneye çıkıp Morgül’e yedi adet fil figüründen oluşan nazar boncuklarıyla süslenmiş, bir kolye ve yaklaşık 2 metre uzunluğunda el yapımı sucuk kolye' taktı. Morgül, Önder – Figen Dündar, çiftinin daha önceki konserlerinde de kendisine sürprizler yaparak şaşırttığı ve kendisine olan sevgilerinden ötürü mutlu olduğunu söyledi.

 

Güneş Plus'ta organize edilen etkinlikte sahne alan Yılmaz Morgül, Adanalı hayranlarıyla yeniden hasret giderdi. Yoğun ilgi gösterilen geceye katılan kadınlar, adeta şıklık ve güzellikleriyle birbiriyle yarıştı. Hayranlarının alkışlarıyla sahneye çıkan Morgül, Türk Sanat Müziği'nin sevilen parçalarının yanı sıra eski ve yeni albümünden de seçkiler sundu. Morgül'ün seslendirmiş olduğu birbirinden hareketli parçalara kimi zaman duygu dolu danslarla, kimi zaman da kıvrak ve renkli danslarla eşlik edildi.

 

 

YILMAZ MORGÜL, "ADANAYI VE GÜNEŞ PLUS’U SEVİYORUM"

 

Hayranlarından gelen istekleri de geri çevirmeyen Morgül, sahne performansıyla da göz doldurdu. Renkli dakikaların yaşandığı konserde bir hayranı sahneye çıkıp Morgül'e yedi adet fil figüründen oluşan nazar boncuklarıyla süslenmiş bir kolye ve yaklaşık 2 metre uzunluğunda el yapımı sucuk kolye takarken, Morgül ise, "Sahne hayatım da bir ilki yaşıyorum. Bu güne kadar pırlantadan altına. Altından gümüşe birçok hediye aldım. Ancak nazar boncuklarıyla süslenmiş, el yapımı et sucuğunun takılmamıştı. Önder – Figen Dündar, çiftinin daha önceki konserlerinde de kendisine sürprizler yaparak şaşırttığı ve kendisine olan sevgilerinden ötürü çok mutluyum. Bunu sadece benim değil sanat camiasında hiçbir sanatçı yaşamadı. Benim için ilklerin kenti olan Adana'da hayranlarımın bana böyle bir hediye vermesinden ötürü hem şaşkınım, hem de mutluyum." Dedi

 

 

GÜNEŞ PLUS ADANA’YA ÖRNEK OLDU

 

Kendisini bir Adanalı olarak gördüğünü dile getiren Morgül, Güneş Plus İşletme Sahibi İbrahim Güneş'e de yeniden buluşmayı sağladığı için teşekkür etti.

Güneş Plus’un işletmecilik ve mekan kavramı olarak Adana’da örnek olduğunu, gerek istihdam oluşturması ve kültür-sanat etkinlikleriyle de kentin sosyo-ekonomik yapısına katkı sunduğu bildirdi.

 

 

MORGÜL, SANATÇILARIN FAHİŞ FİYATLARINDAN YAKINDI

 

İstanbul da ki sanatçıların yüksek bedeller istemesini de eleştiren usta yorumcu Yılmaz Morgül, “İstanbul’da ki sanatçılar Adana’da konser gibi özel gecelerde sahne almasını isteyen işletmecilerden oldukça yüksek miktarlarda para istiyorlar. Yüzlerce milyarlık parayı sanatçıya ödeyen işletmeciler, konuklardan ne kadar ücret isteyecekler. Bunlar kendilerini var eden bu halkı görmezden geliyor. Gerçek sanatçının ilk düşüncesinin para olmaması gerektiğini halkın sanatçılarının kim olduğunu bu gece burada hep birlikte görüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Morgül'ün bu açıklaması, salonda bulunan diğer hayranlarından da büyük alkış toplarken, “her ay buraya gel, bizde hep birlikte buradayız” yanıtı verdiler.

 

Güneş Plus İşletme Sahibi İbrahim Güneş de,  sanatçı Yılmaz Morgül'e teşekkür amaçlı yaptığı konuşmada da Karslılar Köyü göl kenarında nezih bir ortamda yemek hizmeti vermenin yanı sıra Adana'nın kültür sanat yaşamına da katkı sunmak olduğunu söyledi.

 

Adana'nın sanatsal yaşamına her ay düzenledikleri konser ile katkı sağlamaktan ötürü onurlu oldukları kaydeden Güneş Plus Restaurant işletmecisi İbrahim Güneş, “Parmaklarınızı yiyeceğiniz bol malzemesiyle sizi cezp edecek pide ve ızgara çeşitlerinin yanında içeceği, salatası ve tatlısıyla Güneş Plus Restaurant’ın tadına doyamayacağınız enfes Adana kebabı keyfini usta aşçılarının sunumuyla yaşarken Yılmaz Morgül konseriyle de keyifli bir akşam yaşatmaktan ötürü mutluyuz” dedi.