AİSA Sağlıklı Zayıflama ve Terapi Merkezi Estetisyeni Leyla Şeker, istenmeyen yağlardan kurtulmak adına tasarlanan kavitasyonun, bugüne kadar yapılan uygulamalardan sonuç alamayan, liposuction operasyonu yaptıramayan ya da yaptırmak istemeyen ve uzun süre diyet yapıp bölgesel yağlarından kurtulamayanlar için mucize bir yöntem olduğunu söyledi.
Son yıllarda dengesiz ve yanlış beslenme alışkanlığının artmasına bağlı olarak, hareketsiz yaşam ve ‘obezite’ denilen ciddi bir sağlık sorununu da ortaya çıktığını vurgulayan Şeker, uygulanan diyet programlarının sonucunda istenilen ideal kiloya ulaşılsa dahi bölgesel yağlanmanın her zaman ciddi bir sorun olarak öne çıktığını anlattı. Şeker, “Bölgesel yağlanmada kuşkusuz en etkin tedavi yöntemi cerrahi girişimlerdir. Bu uygulamalar ile istenmeyen yağ dokusu vücuttan alınır. Ancak gerek cerrahi girişim sırasında gerek sonrasında doğabilecek riskler, gerekse cerrahi iyileşme sürecinin uzun olması pek çok kişiyi bu yöntemden uzaklaştırmaktadır” dedi.
 
“ULTRASONİK KAVİTASYON YENİ BİR ZAYIFLAMA YÖNTEMİ”
Bu nedenle bu amaca hizmet etmek üzere pek çok cerrahi olmayan yöntem geliştirilirken, birçok cihaz üretildiğine dikkat çeken Şeker, “LPG, mezoterapi, pasif jimnastik, lenf drenajı bunlardan bazıları. Son günlerde yurtiçi ve yurtdışında son teknoloji olan; ’Düşük Frekanslı Ultrasound sesdalgaları lipo cavity (lipo kavitasyon) cihazı, etkinliği ve sonuçları ile bölgesel yağlanma, selülit, sarkma gibi problemlerde diğer cihazlara oranla belirgin bir üstünlük sağladı” ifadesini kullandı. Kavitasyon bölgesel zayıflama konusunda da açıklamalarda bulunan Şeker, ultrasonik kavitasyon bölgesel zayıflamanın, invaziv olmayan yani cilt altına ya da yağ dokusuna herhangi bir işlem uygulanmadan yapılan yeni bir zayıflama yöntemi olduğunu, bilinen ultrasound mantığı ile çalıştığını dile getirdi.
 
“TİTREŞİM YAĞ DOKUSU HÜCRELERİNİN ZARLARINI PARÇALAR”
Kullanılan dalga boyu hertz olarak farklı olduğu uyarısında bulunan Şeker, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “Bir el aleti yardımı ile deri üzerinden bildiğimiz ultrasound gibi uygulanır. Ses dalgaları, deri altındaki yağ dokusuna odaklandırılarak gönderilir. Derinin bir santimetre altındaki yağ dokusu hedeflenmektedir ve yağ dokusuna ulaşan odaklı ses dalgaları, buradaki dokuyu titreşim yolu ile etkiler. Bunun sonucunda da etkilenen yağ doku hücrelerinin zarları parçalanır. Bu basıncın yarattığı etki damar veya kasta herhangi bir hasara yol açmaz.
Parçalanan yani sıvılaşan yağ hücreleri ve yağlar buradan savunma hücrelerimizce alınarak karaciğer ve barsak yoluyla atılır. Bu dönemde vücutta fazla miktarda enerji açığa çıkacağından yağsız diyet uygulanmalıdır. Bölgesel zayıflamaya spor da eklenirse sonuçlar çok daha etkili olur.”
 
“ULTRASONİK KAVİTASYON ZAYIFLAMA SİSTEMİ ETKİN VE GÜVENLİ”
Yapılan bilimsel çalışmaların, ultrasonik kavitasyon zayıflama sisteminin etkin ve güvenli olduğunu gösterdiğini vurgulayan Leyla Şeker, Gelişmiş Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde de bu cihaz yaygın olarak kullanıldığını hatırlattı. Şeker, “İstenmeyen yağlardan kurtulmak adına tasarlanan kavitasyon; bugüne kadar yapılan uygulamalardan sonuç alamayanlar, liposuction operasyonu yaptıramayanlar ya da yaptırmak istemeyenler, uzun süre diyet yapıp bölgesel yağlarından kurtulamayanlar için mucize bir yöntemdir” yorumunda bulundu. Sonuç alınabilmesi için ne kadar bir zaman geçmeli ve bu süreçte neler yapılması konusunda da açıklamalarda bulunan Şeker, “Özel bir diyet, spor takviyesi gerekmemekle beraber, nasıl olsa böyle bir uygulama yaptırdım diye fazla yemek kaybedilen yağların yeniden oluşmasına neden olur. Yine de serbestleşen yağ asitlerini harcamak ve yenilerini depolamamak için ultra kavitasyon ile yaşa ve bedene uygun bir beslenme ve hareket etmenin haricinde özel bir çaba gerekmez” dedi.
 
“GÖZLE GÖRÜLÜR SONUÇLAR 15. GÜNDEN İTİBAREN GÖRÜLÜR”
“İlk seanstan itibaren yağlı bölgede elle tutulur bir yumuşama, ardından da sertleşip küçülme hissedilir” diyen Şeker, açıklamasının devamında da şu bilgileri verdi; “Gözle görülür sonuçlar ise 15. günden itibaren görülebilir. Uygulama yapılacak bölgenin büyüklüğü ve yoğunluğuna göre değişebilmekle birlikte 30-45 dakikalık bir seansla bölgeye cihaz uygulanır. 5-7 günde bir seanslar tekrarlanır. Ultrasonik kavitasyon ile yapılan tedavilerin sonuçları tamamen  acısızdır  ve sosyal hayatınıza hemen dönmenize olanak sağlar. Dahası, ilk seanstan itibaren gözle görülür sonuçlar elde eder ve büyük rahatlık sağlarsınız.”