Bazı medya organları ve siyasetçiler bu kararı haberlerştirip kamuoyuyla paylaşıyor siyasiler de tepki koyuyor.  Ancak şu bilinmelidir ki, karar alındı, uygulama başlıyor. Yani büyük ihtimal taşınma gerçekleşecek

Adana coğrafi olarak tam bir merkez olmasına karşın Çukurova Bölgesel Havalimanının Mersin'e yapılarak Şakirpaşa hava limanının pasifize edilme gerçeği, TRT gi,bi devlet kurumlarının bölge merkezlerinin yine Mersin'e kaydırılması oldukça düşündürücü. Bunlara ilaveten TCDD 6. Bölge Müdürlüğünün de Mersin'e taşınacağı iddiaları rahatsızlık yarattı. TCDD 6. Bölgeye bağlı Atölyelerin taşınması başlayacak. Ardından bölge Müdürlüğünün taşınması gündeme gelebilecek.

Peki bugun ortaya konan tepkiler, eleştiriler ne derece sağlıklı. Tabidir ki, zamanında verilmeyen tepki, yapılmayan açıklamalar bugünü getirdi. Yani söylemler eleştiriler zamanında yapılmalı. 

Adanahabermerkezi.com gazetecilik temel ilkelerine uyarak, araştırıyor, bilgileniyor ve halkın sesi olmaya çalışıyor. Çünkü; gazeeciler olaylar, durumlar yaşanmadan öngörüde bulunarak uyarılarını veya eleştirilerini dile getirmelidir. Bu ilke ışığında kente değer katan kurum, kuruluş veya kültürel varlıkların korunması için öngörülerde bulunuyoruz.

Bu çerçevede tam 2 yık önce TCDD' 6. Bölgenin Mersin'e taşınacağını, aldığımız bilgilerin ışığında kamuoyuyla paylaşmıştık. Hatta Siyasi partilerin il başkanlarına çağrıda bulunduk. 2019'da yayına verdiğimiz haber, bizim için değerli, başkaları için malesef değersizdi.

Köprünün altından çok sular aktı.

YAZININ TAMAMI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...