Bütün kadınların anneler gününü kutlayan Esendemir, alın teri dökerek başarıları ve eserleri ile konuşulan annelerin medya sektörünün de amiral gemisi olduğunu vurguladı.
Esendemir, “Türkiye’deki olumsuz hayat koşullarına rağmen her sektörde olduğu gibi radyo, televizyon, gazete ve İnternet yayıncılığında dirsek çürüten, evini ihmal eden anneleri de görürsünüz. Girdikleri medya sektöründen tüm olumsuz şartlara rağmen ayrılamayan kadınlarımız , annelerimiz vardır. İş yerleri onlar için hem geçim teknesidir, hem kreştir. Ana okullarının çalışma saatlerine uyum sağlayamayan birçok medya sorumlusu anne, çocuklarını kurumlarına getirerek küçük yaşlardan itibaren analı çocuklu çalışmanın yorgunluğunu yaşarlar.” dedi


Sevmek, öpmek, koklamak ve sarılmak gibi duyguların anne ile anlam kazandığını belirten Esendemir, şöyle konuştu: “Bıkmadan sıkılmadan karınlarında dokuz ay boyunca taşırlar bizi. Kendimize güvenmediğimiz anlarda bile bize en çok güvenen, bizi en çok destekleyen onlardır. Hayat boyu koşulsuz ve şartsız severler. Bugün anneler günü, varlığımızı borçlu olduğumuz ve haklarını asla ödeyemeyeceğimiz annelerimizin günü. Bugün toplumun en büyük yükünü çeken kim derseniz ben anne derim. Çocukluğumuzdan itibaren her derdimizde yüreği sızlayan başarılarımızla gözleri mutluluk gözyaşı döken annelerimizin hakkı ödenemez.”


Korona virüsün etkisi altına giren Türkiye'de annelerin otoriter davranışlarının göz ardı edilemeyeceğini dile getiren Cafer Esendemir, şunları kaydetti: “Eğer korona virüste başarı ile mücadele var ise bunda Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun yanı sıra evlerde adeta sıkıyönetim uygulayan annelerin de büyük payının olduğunu unutmayalım. Evlere kapanmadaki otoriter davranışlar, anne titizliği başarının en büyük halkalarından birisidir. Ülkemizde her yıl resmi olarak kutlanan ancak resmi tatil olmayan annelerimizin bu gününde onları sevgi ve saygı ile anıyor, ellerinden öpüyorum. Şehit anneleri  başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm annelerimizi rahmetle anıyorum.”