ukurova Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Nagehan Küçükcan ve Nöroloji Uzmanı Dr. Orkide Karaoğlu Çelik tarafından yapılan Esendemir, MR ve tomografi çekimleri ve diğer tetkiklerde beyinin Beyincik kısmında pıhtı tespit edilmesi üzerine yatarak tedavi altına alındı.

Nörolog Orkide Karaoğlu Çelik’in tedavisi ve  Şehir Hastanesi’nden Prof. Dr. Zülfikar Arlıer’in durum değerlendirmesi sonucu taburcu edilen Esendemir’in tedavisine evde devam edilmesi kararlaştırıldı. Taburcu olan Cafer Esendemir, daha sonra Prof. Dr. Orhan Şen tarafından muayene edildi. Hastane günlerindeki tedavileri ve çekilen MR, tomografi ve diğer filmleri inceleyen ve muayene yapan Prof Dr. Orhan Şen, ÇGC Başkanı Esendemir’i çok iyi bulduğunu ve kuvvetini  yitirmediğini belirterek, “Bu bulgulara göre hastalığı bu şekilde atlatmaya çalışması bir mucize. Nörolog Orkide Karaoğlu Çelik ve Zülfikar Arlıer tedavide en önemli unsurlar. Bundan sonrada aynı kişilerin takibi isabetlidir. Esendemir, bir süre dinlenmeli stresten uzak olmalı ve kilo vermelidir. Bizler de her zaman yanındayız. Cafer Esendemir çok büyük bir tehlike atlatmıştır. Bundan sonraki tedavisini dikkatli uygulamalıdır.” dedi.

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar ve Çukurova Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Akif Küçükcan’ın yakından izlediği tedavi sonucu taburcu edilen ÇGC Başkanı Esendemir’in takibi Kardiyolog Hasan Boğa tarafından da yapılacak.