Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, gazetecilerin ve basın çalışanlarının muhatap kaldıkları sorunun çözümü konusunda destek olacaklarını bildirdi.

“ADANA SİZİ ÇOK SEVİYOR”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı’ya ziyarette bulundular. Esendemir, MHP Adana İl Başkanlığı görevine seçilmesinden ötürü Bünyamin Avcı ve Yönetimi tebrik ederken “Mütevazı ve yapıcı kişiliğiniz, insani ilişkilerinizle Adana sizi çok seviyor, bizler de çok seviyoruz. İkinci kez bu görevi üstlenmiş olmanızdan dolayı memnuniyet duyuyoruz ve başarılar diliyoruz.” dedi. 

“BURADA BİR AİLE GİBİYİZ”

Başkan Bünyamin Avcı da “Sayın Başkan, sizler ve ziyaretiniz bizim için çok değerli. Düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum. Adana küçük bir yer ve hepimiz burada bir aile gibiyiz. Çalışmalarınızı takdirle izliyoruz. Ben de Teşkilatım adına sizlere üstün başarılar diliyorum.” diye konuştu.

"ADANA’NIN ORTAK MENFAATLERİ VE ÇİN VİRÜSÜ"

Avcı ve Esendemir, Adana’nın ortak menfaatleri konusunda tüm kurum ve kuruluşların işbirliği ve uyumlu çalışmasının önemine vurgu yaptılar, yeni yılda bu alanda adım atılmasının gereğine işaret ettiler. İki Başkan, Çin virüsünün yol açtığı salgınla mücadelenin önemine dikkat çekerek "Her geçen gün artan bu hastalığı ancak ortak bir iradeyle ve kurallara uyarak yenebiliriz. Maske, mesafe ve hijyen ihmal edilmemeli." mesajı verdiler.

“FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI” 

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, ziyarette, basında çalışanlara uygulanan ‘Yıpranma payı’ olarak bilinen ‘fiili hizmet süresi zammı’ konusunda yaşanan sorunu gündeme getirdi. Sarı Basın Kartı olmayanların da ‘Fiili hizmet süresi zammı’ndan tekrar yararlanması gerektiğini belirten Esendemir, bu konuda destek istedi. 

“BASIN HEPİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, soruna duyarsız olamayacaklarını söyledi. Avcı “Bu konuda Partimizin görüşü belli. Kamunun menfaatini savunan, halkın gözü, kulağı ve dili olarak kabul ettiğimiz basın hepimiz için çok önemli. Özellikle yerel basın bizim için daha da önemli. Mesai mefhumu gözetilmeden hizmet icra edilen bu alanda sarı basın kartına sahip gazetecilerin ve aynı kurumda görev yapan çalışanların, sunulan haklardan eşit şekilde yararlanmaları gerektiğini düşünüyoruz. Sorunun çözümü konusunda bize düşen ne varsa yaparız. TBMM’nde çözümü gerektiği anlaşılan talebi ilgili mercilere mutlaka ileteceğiz.” dedi. 

ZİYARETTE BULUNAN İSİMLER

Ziyarette Cafer Esendemir’e ÇGC Başkan Vekili Mustafa Özke, Genel Sekreter Sefa Saygıdeğer, Genel Sekreter Yardımcısı Sureyya Uri, Mali Sekreter Murat Yonat, Yönetim Kurulu Üyesi Jale Karaşahinoğlu eşlik ettiler.